icon-arrow-right
HomeProjecten Eisenhowerlaan krijgt een opknapbeurt

Eisenhowerlaan krijgt een opknapbeurt

Alphen aan den Rijn

De Eisenhowerlaan is toe aan grootschalig onderhoud. In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat KWS vanaf 31 augustus 2020 de reconstructie van de Eisenhowerlaan uitvoeren.

Wat gaan we doen?

We voeren de werkzaamheden gefaseerd uit in modules, zie kaartje hieronder. 31 augustus 2020 start KWS met module drie. De werkzaamheden vinden plaats op de Eisenhowerlaan tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel en de Horstenweg. Naar verwachting is deze module eind oktober 2020 gereed. Gedurende deze periode voeren we deze module gefaseerd uit. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het opbreken en frezen van asfalt, het vervangen van een duiker, het verwijderen en aanbrengen van de fundering en opnieuw bestraten en asfalteren. 

Bereikbaarheid

De Eisenhowerlaan blijft een doorgaande weg, maar wordt van een tweebaansweg tijdelijk teruggebracht naar een éénbaansweg. Om te zorgen dat het verkeer doorgang kan behouden gedurende de uitvoering, maakt KWS tijdelijke doorsteken. De Shell blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar, behalve in de weekendafsluiting. Gedurende het weekend van vrijdagavond 16 oktober tot maandagochtend 19 oktober is het gehele werkvak afgesloten. De Vliestroom en Concertweg zijn vanaf maandag 7 september afgesloten. Tijdens de afsluiting van de Vliestroom en de Concertweg geldt een omleidingsroute voor zowel het auto- als het fietsverkeer. Deze is aan de hand van omleidingsborden aangegeven. De hulpdiensten zijn op de hoogte van de omleiding, zodat woningen en bedrijven goed bereikbaar blijven bij noodgevallen. 

Nieuwe bomen langs Eisenhowerlaan

Tijdens de werkzaamheden worden bomen op diverse plaatsen in de middenberm verwijderd en daarvoor in de plaats plantvakken aangelegd. De meeste bomen die worden verwijderd, zijn essen die door aantasting van de essentaksterfte van slechte kwaliteit zijn. Gezonde bomen blijven staan. Bovendien is enkele jaren geleden door de gemeenteraad bepaald dat de doorgaande wegen in Alphen aan den Rijn, ook wel de groene hoofdstructuur genoemd, een bepaalde uitstraling moeten hebben. De groene hoofdstructuur loopt vanaf de Zeeman tot aan de Zegerbaan en heeft als thema meegekregen: Indian Summer.

Contactpersoon

Anja Grootendorst Omgevingsmanager Neem contact op

Feiten & cijfers

+