HomeProjecten Prins Bernhardlaan

Prins Bernhardlaan

Alphen aan den Rijn

KWS Infra Rotterdam werkt van eind april tot medio oktober aan de reconstructie van de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn. In het project wordt gewerkt aan het verleggen en vervangen van kabels en leidingen onder de trottoirs en fietspaden en ook krijgt de rijbaan een opknapbeurt. Op deze website vindt u algemene informatie over het project, zoals planning en fasering. Ook geven we wekelijks een update van de werkzaamheden. En uiteraard is er een contactformulier om uw vragen, opmerkingen en complimenten aan ons door te geven.

Werkzaamheden

Vanaf 1 mei werken de diverse eigenaren aan het verleggen en / of vervangen van de kabels en leidingen. Hierbij gaat het onder andere om gas, water en electriciteit. Hiervoor zal aan beide kanten van de Prins Bernhardlaan gewerkt worden. KWS Infra Rotterdam heeft hierin een coordinerende rol en zal ook het grondwerk voor deze werkzaamheden aan de kabels en leidingen verzorgen.

 

In de zomervakantie van 2017 wordt de rijbaan van de Prins Bernhardlaan onder handen genomen. Van 10 juli tot en met 6 augustus vervangen we in vier weken tijd de volledige fundering en brengen nieuw asfalt en bestrating aan in het nieuwe wegprofiel.

 

De Prins Bernhardlaan maakt deel uit van de groene hoofdstructuur van de doorgaande wegen, die de gemeente in de komende jaren realiseert. Hiervoor zijn 58 zieke bomen in de voorbereiding van het project gekapt. Na afloop van het werk aan de kabels en leidingen en het wegenwerk zullen in het plantseizoen (vanaf november) 64 nieuwe bomen worden geplant. Aan de hand van het thema ‘Indian Summer’ gaan diverse Esdoorntypes en enkele andere boomsoorten de Prins Bernhardlaan een schitterende uitstraling geven in groen, geel en rode kleurschakeringen.

Planning en Fasering

De werkzaamheden worden uitgevoerd van medio april tot medio oktober. Onderstaand treft u een globale mijlpalen planning:

 

 • 17 april - Start werkzaamheden fase 1: kabels en leidingen trottoirs / fietspaden
 • 7 juli - Fase 1 gereed
 • 10 juli - Start werkzaamheden fase 2: Rijbaan Prins Bernhardlaan
  Week 28 (10-07 t/m 16-07) - Opbreken bestaande rijbaan en aanbrengen fundering
  Week 29 (17-07 t/m 23-07) - Opsluitbanden, kolken, straatwerk
  Week 30 (24-07 t/m 30-07) - Opsluitbanden, kolken, straatwerk
  Week 32 (31-07 t/m 06-08) - Stratwerk, asfalt, belijning en verkeersregelinstallatie
 • 6 augustus - Fase 2 gereed
 • 7 augustus - Fase 1: Afrondende werkzaamheden fase 1
 • Eind oktober - Werk gereed

 

Voor onvoorziene omstandigheden hebben we een ruime buffer ingepland, waardoor we de vernieuwde Prins Bernhardlaan uiterlijk medio oktober opleveren.

Update werkzaamheden 27-10-2017

Afgelopen week is het laatste asfalt op de fietspaden gedraaid. Komende week werken we de bermen af en maken de aansluiting op de Anna van Burenlaan. Eind volgende week zijn de fiets- en voetpaden beschikbaar voor het publiek.

Contactpersoon

Frank Morel Omgevingsmanager Neem contact op

Feiten & cijfers

Vragen, klachten of complimenten? Vul onderstaand formulier in

+