icon-arrow-right
HomeProjecten Reconstructie Oost-West As, Diemen

Reconstructie Oost-West As, Diemen

Diemen

Medio februari is KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaardgestart met de werkzaamheden aan de zogenaamde Oost-West As in Diemen. De Oost-West As bestaat uit de Hartveldseweg en Muiderstraatweg en loopt van de A10 tot de provinciale weg dwars door de gemeente Diemen heen. Volgens de gemeente is de weg het visitekaartje van Diemen, maar ontbrak er een duidelijke functie, herkenbare entrees en een eenduidige identiteit.

 

Het project wordt in verschillende fases uitgevoerd. In opdracht van gemeente Diemen voert KWS de werkzaamheden uit voor de derde fase. Deze fase van de Oost-West As is het gebied tussen de Diemerbrug en de ring A10.

Aandacht voor de omgeving

De aanbesteding van KWS kreeg de hoogste prijs-kwaliteit beoordeling. Gemeente Diemen beoordeelde het bijbehorende plan positief onder andere door de goed doordachte planning en fasering van de werkzaamheden. Daarnaast was er veel aandacht besteed aan de omgeving. Zo is er rekening gehouden met verkeersstromingen, de bereikbaarheid van omliggende stakeholders en maatregelen om de impact op de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Ook de aanleg van de tijdelijke haltes, het creëren van een bypass voor het verkeer, en de inzet van een omgevingsmanager en een servicemedewerker werden goed ontvangen.

Efficiƫnt vervoer

Om materieel en personeel zo schoon en efficiënt mogelijk te vervoeren is er een werkdepot geplaatst, van waaruit de materialen naar het werk worden vervoerd. Personeel wordt met pendelbussen naar het werk vervoerd van een dichtbijgelegen parkeervoorziening. Met deze maatregelen wordt de omgeving en het verkeer zoveel mogelijk ontlast.

Werkzaamheden

Begin 2020 is er gestart met de voorbereidende werkzaamheden en in februari volgt de aanleg van een bypass, het verwijderen van het asfalt tussen de tramrails en de aanleg van een tijdelijk fiets- en voetgangersbrug over de Weespertrekvaart. De bypass is een tijdelijke rijbaan voor autoverkeer in oostelijke richting, vanaf de kruising bij de Arent Krijtsstraat tot aan de kruising bij de Burgemeester Bickerstraat. Volgens planning wordt het werk eind 2020 opgeleverd.

Contactpersoon

Pepijn Kok Bedrijfsleider Neem contact op

Feiten & cijfers

+