icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Rotonde Binnenvaartweg Terneuzen

In opdracht van Gemeente Terneuzen heeft KWS Infra Roosendaal een nieuwe rotonde in één weekend gerealiseerd. De rotonde bevindt zich aan de Binnenvaartweg in Terneuzen, vlak naast het drukke sluizencomplex. Vanaf vrijdagavond 18.00 uur tot maandag 06.00 uur werden de kruising en de Noordbrug van de Oostsluis afgesloten. Het verkeer kon alleen nog over de Zuidbrug van de Oostsluis. Aangezien deze nog regelmatig open moest voor passerende scheepvaart betekende dit veel verkeershinder. Vanwege de goede voorbereiding en een Plan van Aanpak om dit werk in één weekend te realiseren hebben wij dit werk gegund gekregen.

Grond
1200 m3
Zand
675 m3
Betongranulaat
745 ton
Asfalt
950 ton

Primeur

De rotonde werd voor een groot deel gerealiseerd uit vooraf geproduceerde Leicon (prefab) betonelementen. Daardoor werden niet alleen de kosten bespaard, maar is de rotonde bovendien in een voor kortere tijd te realiseren dan traditionele rotondes. De rotonde werd bovendien vervaardigd uit herbruikbare betonnen Leicon-elementen en de fundering van de rotonde is opgebouwd uit de fundering van de bestaande kruising. Hierdoor is de rotonde duurzamer in aanleg, en gerealiseerd met minder CO2 uitstoot. De rotonde is afgeleid van de protonde van KWS, Leicon Verkeersgeleiding en RvB groep. Een landelijke primeur voor Zeeland.

Contactpersoon
Michel Maljaars
Projectleider
mmaljaars@kws.nl