HomeProjecten Rotonde Tuindersweg

Rotonde Tuindersweg

Barendrecht

In opdracht van de gemeente Barendrecht gaan we de bestaande rotonde op de Tuindersweg reconstrueren. Om de bereikbaar vanaf de Ring A15 naar de Boezemweg (en vice versa) te waarborgen, gaan we een tijdelijk rijbaan aanleggen, zodat we het werk veilig kunnen maken en het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt.

Wat gaan we doen?

We gaan de complete, bestaande rotonde opbreken en vervangen voor een rotonde met een betonnen constructie. We hebben gekozen voor een betonnen contructie, omdat deze een langere levensduur heeft en daarmee dus duurzaam is. Daarnaast is deze constructie ook sterker dan een constructie van asfalt, omdat beton minder snel slijt. Dit betekent dat er minder onderhoud aan de rotonde gepleegd hoeft te worden, waardoor er minder verkeershinder ontstaat. Onze werkzaamheden starten op 2 september 2019 en zijn naar verwachting begin oktober 2019 gereed.

verkeersomleidingsoverzicht Rotonde Tuindersweg

Verkeersmaatregelen reconstructie rotonde Tuinderweg

Huidige situatie rotonde Tuindersweg Barendrecht

Wat betekent dit voor u?

Voor onze werkzaamheden sluiten we de gehele rotonde op de Tuindersweg af voor verkeer, maar dit betekent niet dat de weg voor u compleet gesloten is. We leggen namelijk in de week van 26 augustus 2019 een tijdelijke rijbaan aan waar u tijdens onze werkzaamheden gebruik van kunt maken. Het bestemmingsverkeer van het bedrijventerrein Ziedewij wordt omgeleid via de Spoorlaan en het doorgaande verkeer vanaf de Ring A15 naar de Boezemweg (en vise versa) kan via de aangebrachte tijdelijke rijbaan zijn weg vervolgen. Het tankstation blijft bereikbaar tijdens onze werkzaamheden. Fietsers krijgen ook een tijdelijk aangelegd fietspad en we leggen van en naar de Noldijk een oversteek aan met verkeerslichten ter plaatse van de Gebroken Meeldijk.

Blijf op de hoogte, download de KWS app

Voor actuele informatie over onze werkzaamheden kunt u de KWS app downloaden. Kijk hier voor de instructie hoe u deze app kunt downloaden. Wanneer u de KWS app heeft gedownload, kunt u zoeken op het project ‘Rotonde Tuindersweg Barendrecht’ en hem als favoriet aanvinken door op het sterretje te klikken. Zo blijft u op de hoogte van alle informatie rondom onze werkzaamheden.

Contactpersoon

Olivier van de Klippe Omgevingsmanager Neem contact op

Feiten & cijfers

+