HomeProjecten Slijtlaag testbaan RDW

Slijtlaag testbaan RDW

Lelystad

Slijtlagen zijn er in kleine maar ook in heel grote omvang. Maar liefst 4780 m2 asfalt van het RDW (Dienst Wegverkeer) testcentrum in Lelystad werd voorzien van een nieuwe kunststofslijtlaag.Via KWS Infra Zwolle werd onze slijtlagenspecialist Smits Neuchâtel Infrastructuur ingeschakeld om deze klus te klaren.

Epoxyslijtlaag met verzegellaag voor stroefheid

Op de testbaan van de RDW was onderhoud nodig om de baan weer in goede staat te krijgen. Met name de kombocht moest een stroever oppervlak krijgen om meer grip te hebben tijdens de testritten. Het asfalt is voorzien van een epoxyslijtlaag. Deze is ingestrooid met donkergrijze steenslag. Omdat de kombocht flink belast wordt tijdens de testritten, is een verzegellaag aangebracht over het ingestrooide oppervlak.

 

Een omvangrijk project waar we kozen voor machinaal instrooien met behulp van een mobiele kraan, voorzien van een strooier. Ook het aanbrengen van de verzegellaag is machinaal uitgevoerd door middel van een sproeiunit. Vanwege het flinke hellingspercentage van de kombocht zijn ook hoogwerkers ingezet, waaronder één met een megadek (extra grote werkbak voor personen).

Feiten & cijfers

  • Oplevering
    juli 2019
  • Oppervlakte slijtlaag
    4780 m2
  • Betrokken bedrijven
  • Projectcategorieën
    Specialisten
+