icon-arrow-right
HomeProjecten Waddenbelevingspunt

Waddenbelevingspunt

Den Oever

In opdracht van gemeente Hollands Kroon heeft KWS Infra Amsterdam - Heerhugowaard in samenwerking met Volker Staal en Funderingen de productie en plaatsing van het Waddenbelevingspunt gerealiseerd. Het uitkijkpunt, inclusief loopbrug, bevindt zich in de Waddenhaven van Den Oever en is een belangrijke schakel in het programma Waddenpoort Den Oever dat als doel de versterking van de economie van Den Oever heeft.

Werkzaamheden

De uitkijktoren is in een constructiewerkplaats gefabriceerd. De volledige bovenconstructie bestaat uit twee ronde bordessen die los van elkaar gebouwd zijn, dit vanwege een snellere doorlooptijd in de conserveerloods. De bordessen zijn geconserveerd en aangekleed met houten lamellen en roosters, op elkaar gezet en gelast. Vervolgens zijn alle resterende werkzaamheden uitgevoerd.

Waddenbelevingspunt

Waddenbelevingspunt2

Waddenbelevingspunt3

Impressie Waddenbelevingspunt

Indrukwekkende plaatsing

In de laatste week voor de kerstvakantie zijn de twee palen voor zowel de loopbrug als het Waddenbelevingspunt geplaatst. Tijdens deze werkzaamheden is het Waddenbelevingspunt via een duwbak vervoerd naar de Waddenhaven waarna deze in één hijsactie op z’n plaats is gezet en afgemonteerd. De plaatsing op locatie van het gehele project heeft in totaal vier dagen in beslag genomen.

Meerdere partijen

Het Waddenbelevingspunt is ontwikkeld met inzet van veel partijen waaronder De Nieuwe Afsluitdijk en met financiële ondersteuning van Vogelbescherming Nederland, de provincie Noord-Holland, Staatsbosbeheer en het Waddenfonds. Het ontwerp is van Knevel Architecten uit Amsterdam.

Contactpersoon

Martijn Helder Bedrijfsleider Neem contact op

Feiten & cijfers

  • Betrokken bedrijven
  • Projectcategorieën
    Waterbouw

Meer weten over dit project?

Contact Martijn Helder, bedrijfsleider »

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Combinatie Tessel eerste open seizoen door

In dijkenland een bekend fenomeen: het open en gesloten seizoen. In het open seizoen mag er aan de dijk gewerkt worden, in het...

KWS versterkt Texelse Waddenzeedijk

De Waddenzeedijk op Texel voldoet niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen. Op verschillende plaatsen is de dijk niet hoog...

+