icon-arrow-right
HomeProjecten Windpark Slufterdam

Windpark Slufterdam

Maasvlakte Rotterdam

In opdracht van Nuon en Eneco was combinatie VolkerWind, bestaande uit VolkerWessels ondernemingen Van Hattum en Blankevoort, Visser & Smit Hanab en KWS, verantwoordelijk voor het totale Balance of Plant van veertien nieuwe windmolens op Windpark Slufterdam op de Maasvlakte. Vanaf eind 2017 zetten deze VolkerWessels bedrijven hun gezamenlijke expertise in op dit project.

Na vijftien jaar dienst werden de oude windmolens gedemonteerd. Na demontage is direct gestart met het slopen van de bestaande fundamenten en het aanleggen van de infrastructuur voor de nieuwe windmolens. Het puin van de oude windmolens gebruikte VolkerWind als fundatie voor de kraanopstelplaatsen. Tussen het demonteren van de oude windmolens en het plaatsen van de nieuwe zat ongeveer een jaar. De nieuwe windmolens zijn sinds begin 2019 in bedrijf.  

Duurzame energie

Door technologische vooruitgang is het met de nieuwe windmolens mogelijk om met minder molens bijna twee keer zo veel stroom op te wekken. Nu wekt windpark Slufterdam genoeg stroom op om jaarlijks circa 50.000 huishoudens van duurzame energie te voorzien. Dit is ruim twee keer zoveel als in de oude situatie. Voor enkele oude windmolens die nog niet aan het eind van hun technische levensduur waren, is een andere plek gezocht waar zij ook weer schone energie opwekken. 

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

In de nieuwste Markant staat het thema duurzaamheid centraal

Afgelopen vrijdag lag de tweede Markant van 2018 op de mat. Heeft u hem nog niet gezien of ontvangt u hem niet? Lees hem dan...

Start bouw nieuw Windmolenpark Westfrisia

Visser & Smit Hanab en KWS bouwen samen het nieuwe Windmolenpark Westfrisia. De werkzaamheden starten eind deze maand....

+