Zoeken

BKB Infra

Ken jij alle ondernemingen en deelnemingen van KWS? In deze rubriek maak je kennis met onze ondernemingen en lichten wij één van onze ondernemingen uit. Deze keer in ‘Uitgelicht’: BKB Infra! BKB Infra is een handelsnaam van Holland Scherm. En Holland Scherm is dan weer een dochteronderneming van KWS. De onderneming werkt landelijk en heeft de thuisbasis in Gouda.

MicrosoftTeams-image (39).png

Specialisme

BKB Infra werkt vaak in een complexe omgeving waarin allerlei factoren een rol spelen, die soms tegengesteld zijn. Juist daarom vinden we het belangrijk rekening te houden met mensen en hun omgeving. Tijdens de voorbereiding en de uitvoering kijken onze medewerkers of de uitvoering niet in strijd is met de omgeving van de bouwlocatie. Is er ondanks onze zorgvuldige voorbereiding toch sprake van onvoorziene overlast dan gaan wij onmiddellijk met u op zoek naar een oplossing.

Door de jaren heen werk ik al 20 jaar voor Holland Scherm en BKB Infra is daar sinds januari onderdeel van geworden om het potentieel nog beter te kunnen benutten. BKB Infra is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen van betonverhardingen. Of het nu gaat om betonnen wegen, rotondes, bedrijfsverhardingen, vliegtuig- en busplatformen, fiets- en kavelpaden, barriers en trottoirbanden of het aanbrengen van printbeton, BKB heeft de mensen, de kennis, het materieel en de middelen in huis voor het realiseren van een juiste verharding met een zeer lange levensduur.

Sander de Boer, directeur BKB Infra

Recente projecten

Op integrale projecten acteren wij de laatste jaren actief als specialist op het gebied van in het werk te realiseren betonnen barriers. Zo is op de N200 bijvoorbeeld een voertuigkering geplaatst met een variabele hoogte waarmee het verschil in hoogte tussen de rijbanen mogelijk is gemaakt. Op projecten van andere aannemers zijn wij ook actief. Recent hebben wij bijvoorbeeld een glad afgewerkte barrier aanbracht voor de combinatie De Groene Boog. Het kenmerkende aan dit project is de beeldkwaliteit die erg belangrijk is in relatie tot De Rotterdamse Ruit welke in de wand is opgenomen.

Ook op de kleinere projecten zetten we graag ons beste beentje voor om mee te denken in en het realiseren van slimme en duurzame oplossingen. Daarbij kan gedacht worden aan het realiseren van fietspaden, lijnconstructies en rotondes. Het uitvoeren van insitu printbeton in allerlei kleuren en motieven maakt ons pallet compleet.

Duurzaamheid

Het kiezen voor een oplossing in beton is per definitie een duurzame investering. Vanuit de levensduur beschouwd kan je voor 50 jaar of meer plezier hebben van de onderhoudsarme constructie.

Vanuit de materialisatie zijn er wat optimalisaties mogelijk, zodat minder primaire grondstoffen aangesproken hoeven te worden. Sinds 2012 zijn we met KWS Infra Eindhoven actief op het onderhoudscontract van de Provincie Limburg. Daar passen we betonmortel toe met 100% recyclemateriaal in de grove fractie. Daarnaast realiseren we met KWS Infra Zwolle – Leek binnenkort een fietspad dat 25% slanker is uitgevoerd door toepassing van kunststofvezels in de betonmortel! Dit allemaal met onze machines die voldoen aan de laatste stand der techniek!

Het realiseren van lijnconstructies met behulp van een slipformpaver als alternatief op prefab elementen is een ander voorbeeld van duurzame toepassing. Niet alleen is het zo dat de betonmortel weer volledig kan worden hergebruikt, maar het proces is veelal minder arbeidsintensief en het eindresultaat is meer robuust omdat het één geheel vormt.

De meeste winst op het gebied van duurzaamheid is te behalen op het component betonmortel. Hiervoor maken we afspraken met leveranciers en beschouwen we de mogelijkheden om het ontwerp te optimaliseren. Het elektrificeren van het materieel krijgt steeds meer aandacht. Voor wat het handgereedschap betreft gaat dit voorspoedig. Het grotere materieel draait op HVO brandstof en vraagt dermate veel energie dat een accu voor een volledige dagproductie momenteel nog te ambitieus is.

Samenwerken

Mochten er projecten zijn die in beton gegoten moeten worden, dan kun je contact opnemen met
Laurens Bogerd, lbogerd@kws.nl, 0611007701.