Zoeken

Ervaren begeleiding bij jouw GWW opleiding

Als je start bij onze vakschool krijg je de uitstekende begeleiding van ons ervaren opleidingsteam. Maak vast kennis met onderstaande docenten.

KWS Vakschool
KWS Vakschool Harry Borgman

Ontmoet leerlingbegeleider Harry Borgman

Harry Borgman, een begeleider voor studenten tijdens hun opleiding, deelt zijn inzichten over zijn rol en wat belangrijk is voor een goede begeleiding. Hij benadrukt dat het geven van rust en tijd aan studenten essentieel is, omdat alles nieuw voor ze is, zoals de werkgever en collega's.

Harry zegt: "Mijn taak als begeleider is om ervoor te zorgen dat het leerproces goed verloopt. Het is belangrijk dat studenten zich op hun gemak voelen en de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. Een voorbeeld van mijn impact is te zien bij de groep die na de opleiding hun diploma haalt. Dit is een gezamenlijke prestatie van studenten, docenten en werkgevers."

Om studenten te helpen bij uitdagingen, legt Harry uit dat voortdurende communicatie, het opbouwen van vertrouwen en het gebruik maken van feedback van experts in het veld belangrijk zijn voor effectieve begeleiding. Hij deelt een inspirerend moment waarbij een groep studenten niet alleen vooruitging in hun vak, maar ook als team verbeterde.

KWS Vakschool begeleider

Ontmoet praktijkbegeleider Henk van Eck

Henk van Eck, een praktijkbegeleider van de vakschool, deelt zijn rol in het onderwijzen van vakjargon en basisvaardigheden aan leerlingen. Voor Henk is geduld het belangrijkste onderdeel voor een effectieve begeleiding.

Henk legt uit: "Als praktijkbegeleider richt ik me op het overbrengen van vakjargon en basisvaardigheden aan leerlingen. Ik neem ze stap voor stap mee in onderwerpen zoals metingen, het uitzetten van lijnen, werken met een roterende laser en het begrijpen van hoogtes. Geduld is voor mij essentieel, omdat ik me herinner dat we allemaal als beginners begonnen zijn."

Een voorbeeld van Henks begeleiding is wanneer een leerling moeite heeft met berekeningen. Door geduld, heldere uitleg en visualisatie op een whiteboard zien ze na enkele weken aanzienlijke vooruitgang.

Bij het ondersteunen van leerlingen gebruikt Henk geduld, geeft hij tips, stimuleert hij zelfreflectie voor oplossingen en deelt hij complimenten. Onder zijn begeleiding heeft Henk jongens in een jaar zien transformeren van onzekere, verlegen individuen naar zelfverzekerde professionals, wat hij als inspirerend ervaart.