Zoeken
1Winterswijk 2 Okke.jpg

Multifunctionele ijsbaanconstructie

Schaatsen is volkssport nummer één in Nederland. Door de opwarming van de aarde en de relatief spaarzame vorstperiode wordt de kans op natuurijs steeds kleiner. Onze nieuwe ontwikkelde en wetenschappelijk onderbouwde constructie maakt het echter mogelijk dat men bij geringe vorst al kan schaatsen.

Combinatie asfalt en celbeton maakt ijslaag bij geringe vorst mogelijk

Door de toepassing van celbeton (met sterk isolerende werking) in de sporttechnische constructie wordt ervoor gezorgd dat het effect van het relatief warme aardoppervlak verdwijnt. In combinatie met een laag asfalt, met het type KonwéSkate als toplaag, kan er al bij geringe vorst een ijslaag op het asfalt tot stand gebracht worden. Daarvoor hoeft er slechts een kleine hoeveelheid water op het asfalt te worden verneveld.

Multifunctioneel

Als het niet vriest, biedt de speciale asfaltoplaag voor skeeleraars een baan met een lage rolweerstand en optimale rijeigenschappen. De ijs-en skeelerbaan biedt daarnaast ook de mogelijkheid tot hardlopen of rolschaatsen.

De voordelen

• De multifunctionaliteit en verhoogde effectiviteit kan elke gemeente of schaatsvereniging helpen in haar exploitatie.
• Lichtgewichte oplossing die overal kan worden toegepast en nauwelijks grondwerk of materiaal vereist.
• De kantopsluitingen kunnen eenvoudig met een (in het werk gestorte) betonband, voorzien van waterkering, aangelegd worden.
• Het gootelement aan de binnenzijde van de baan kan gecombineerd worden met een duurzame ondergrondse waterbuffer. Hieruit kan het water worden onttrokken voor het vernevelen van het water op de baan bij geringe vorst.
• De materialen waarmee de baan wordt opgebouwd worden volledig op de gewenste plaats gemaakt en aangebracht

Wilt u meer weten over ons product? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Contactformulier