Zoeken

Asfalteren op de Waalbrug, afgelopen weekend was het zover

Afgelopen weekend heeft KWS als onderdeel van Team Waalbrug in opdracht van Rijkswaterstaat het wegdek op de brug geasfalteerd. Een bijzondere locatie voor een asfalteerklus voor onze collega’s! Deze werkzaamheden zijn één van de laatste stappen in de vernieuwing van het betondek; de eerste fase van de renovatie van de brug. Automobilisten moeten nog even geduld hebben, voordat ze over het nieuwe asfalt kunnen rijden. Team Waalbrug moet namelijk onder de brug nog alle steunpunten vervangen, waardoor er voorlopig geen gemotoriseerd verkeer over het nieuwe betondek mag rijden. Naar verwachting is dat in september weer mogelijk, wanneer drie rijstroken binnen de bogen beschikbaar zijn voor het verkeer. In de tussentijd blijven de huidige tijdelijke rijstroken buiten de bogen beschikbaar. 

KWS01_RWS200704TvdH20200704_565_DSC0442_1.jpg

Bekijk hieronder de bijzondere beelden van het asfalteerweekend op de Waalbrug. Met man en macht is de klus afgelopen weekend geklaard. 

De fietsers stad uitwaarts hadden de primeur en mochten gisteren als eersten over het nieuwe asfalt. In september gaat het verkeer weer binnen de bogen rijden en zijn er drie rijstroken beschikbaar op de brug. Zodra alle werkzaamheden aan de brugdelen buiten de bogen zijn afgerond, komen alle vier rijstroken binnen de bogen weer ter beschikking voor het verkeer. Zwaar verkeer, zoals vrachtwagens en landbouwvoertuigen, mag overigens pas over de brug rijden als de steigers onder de brug zijn verwijderd. Tot die tijd wordt zwaar verkeer geweerd. Na de afronding van de eerste fase van de vervanging van het betondek en bijbehorende werkzaamheden wordt de brug geschilderd. De planning van deze tweede fase is op dit moment nog niet bekend.

Team Waalbrug

De VolkerWessels-combinatie Team Waalbrug bestaat uit KWS en VolkerRail. Als partners zijn onder meer betrokken: BKB Infra, Gebr. Van Kessel ST&P, Holland Scherm, Smits Neuchâtel Infrastructuur, Van Straten Geleiderail, Vialis, Westo en Wilchem.