Zoeken

Mega zomeroperatie Amstelveenlijn in volle gang

Deze zomer is een hoogtepunt in de vernieuwing van de Amstelveenlijn: van 14 juli tot en met 25 augustus vindt een gigantische zomeroperatie plaats door Combinatie VITAL (VolkerRail, Van Hattum en Blankevoort en KWS). In zes weken tijd worden de twee ongelijkvloerse kruisingen bij Kronenburg en Zonnestein aangelegd en worden alle haltes en spoorinfrastructuur van Buitenveldert tot en met het Stadshart vernieuwd.

20190719 VITAL Amstelveenlijn ontgraven 27 kranen 006-021_1.jpg

Combinatie VITAL werkt in deze periode in Amstelveen-Noord van maandag tot en met zondag van 07:00 tot 23:00 uur aan één stuk door plus een aantal nachten. Na deze zomerwerkzaamheden rijden tram 5 en 6 over het vernieuwde spoortracé en door de verdiepte bakken van Kronenburg en Zonnestein richting het Stadshart.

27 kranen tegelijk

KWS draagt momenteel haar steentje bij met de inzet van maar liefst 27 kranen die in 8 dagen de bakken voor de twee ongelijkvloerse kruisingen uitgraven. Dat gaat om 35.000 m3 per kruising. Daarnaast werken we door aan het slopen en opbouwen van een aantal haltes tussen Station Zuid en Stadshart Amstelveen.

 

Lees voor meer informatie over de werkzaamhedenvan deze zomer dit bericht op de projectwebsite van de Amstelveenlijn. We wensen onze KWS-collega's en alle andere VolkerWessels-collega’s van de combinatie en daarbuiten veel succes!