Zoeken

KWS aanwezig op Baggernetdag met als thema 'afvalstof blijkt prima grondstof'

Op 10 oktober is KWS aanwezig bij de Baggernetdag in de Grolsch Veste in Enschede. Deze dag staat in het teken van 'Afvalstof blijkt prima grondstof'. Samen met NETICS licht KWS de innovatie GEOWALL® toe, waar eerder dit jaar de eerste pilot mee startte. Blokken geperst bagger uit het Oranjekanaal dienen daar nu als overbeschoeiing. U bent van harte uitgenodigd om bij de Baggernetdag aanwezig te zijn. 

DSC_3677.jpg

Het programma

In de ochtend passeren verschillende inspirerende praktijkvoorbeelden de revue. Nederlandse voorbeelden worden gepresenteerd en de organisatoren geven u een uniek kijkje over de grens, met projecten uit Vlaanderen en Engeland. In de middag gaat u interactief aan de slag. Een demonstratie van de pilot ‘Oeverbeschoeiing maken van bagger’, winnaar van de Duurzaamheidsprijs 2015 van de Unie van Waterschappen, ontbreekt uiteraard niet. Daarnaast krijgt u handvaten om het principe van de circulaire economie concreet uit te werken. Wat kunt u morgen doen in uw eigen organisatie om een eigen pilot te starten? Hoe helpt landelijk en regionaal beleid om de duurzaamheidsambitie vorm te geven? Geven we met elkaar het startsein om de inzet van bagger als grondstof gemeengoed te maken?

 

Kortom: innovaties die inspireren om gezamenlijk duurzame grond-, weg- en waterbouw vorm te geven. Met die gedachte nodigen Waterschap Vechtstromen en Platform Baggernet u graag uit voor de Baggernetdag op 10 oktober in de Grolsch Veste, Enschede. Zij organiseren deze dag in samenwerking met NETICS, KWS, Waternet en Stichting Pioneering.

 

Het programma en een toelichting op het keuzeprogramma vindt u via deze link en in de bijlage. Klik hier om direct aan te melden. Deelname is gratis.