Zoeken

Dag van de Bouw: terugkijken op een geslaagde editie

Afgelopen zaterdag 18 juni openden verschillende KWS projecten de poorten voor de Dag van de Bouw. Het door Bouwend Nederland geïnitieerde event biedt omwonenden en belangstellenden van bouwprojecten door het hele land, de mogelijk eens een kijkje te nemen in de keuken.

LinkedIn Template (2).png

Deelnemende projecten van KWS waren tijdens deze editie: Dijkversterking Markermeerdijken, IJsselmondse knoop, Energiepark Pottendijk, N522 Vervanging brug Ouderkerk, Piekberging Haarlemmermeer, Gemaal Monnickendam en Emmerweg Emmen. Doel van de dag: bezoekers informeren en enthousiasmeren. We lichten een aantal projecten uit.

Dijkversterking Markermeerdijken, Hoorn Oeverdijk en stadsstrand

In Hoorn, naast de Schouwburg realiseert KWS een oeverdijk. De nieuwe halfhoge dijk in het Markermeer wordt vóór de bestaande dijk aangebracht. Daarnaast realiseert de gemeente een stadstrand. Vooral dat laatste bleek een echte publiekstrekker op de Dag van de Bouw. Zo’n 800 bezoekers maakten kennis met de werkzaamheden van KWS.

IJsselmondse knoop, Ridderkerk

De IJsselmondse knoop in Ridderkerk is de ontsluiting van het bedrijventerrein Dutch Fresh Port op de snelweg A15. In opdracht van Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard wordt dit drukke kruispunt volledig gereconstrueerd. Het project waar vooral omwonenden op af kwamen gaf een inkijkje in de werkzaamheden. Evenals op onze deelnemende projecten stond ook op de IJsselmondse knoop een team klaar om de vragen van bezoekers te beantwoorden.

Energiepark Pottendijk & kruising N391 , Emmen

In Emmen wordt in opdracht van Shell gebouwd aan Energiepark Pottendijk. Veertien windturbines en ongeveer 35 hectare met in totaal 90.000 zonnepanelen gaan hier samen jaarlijks tot 170 GWh aan elektriciteit opwekken. Iets verderop realiseert KWS op de kruising van de Emmerweg en de N391 twee nieuwe rotondes en een viaduct om de doorstroming van het verkeer te optimaliseren. Beide projecten openden de bouwhekken voor publiek. Christian Koops, KWS vestiging Zwolle-Leek: “het is prachtig om de blije gezichten van kinderen, vaders en moeders te zien terwijl ze plaatsnemen in een van onze machines. Binnen KWS zijn wij van mening dat we als branche het gezamenlijke doel hebben om kinderen te blijven enthousiasmeren en te interesseren. De infrastructuur is een prachtig vakgebied en op evenementen als de Dag van de Bouw lopen misschien wel onze KWS’ers van de toekomst rond.”