Zoeken

De cruciale rol van omgevingsmanagers bij KWS: verbindende schakels voor succesvolle bouwprojecten

Bouwprojecten zijn meer dan alleen het neerzetten van structuren - ze vormen een complex samenspel tussen betrokkenen, gemeenschappen en de omgeving. Om dit evenwicht te bewaren en ervoor te zorgen dat projecten soepel verlopen, speelt de omgevingsmanager een essentiële rol. Effectieve communicatie en het minimaliseren van hinder tijdens bouwprojecten is van groot belang. Ontmoet Anja Grootendorst, omgevingsmanager voor vestiging Rotterdam-Zwijndrecht, en ontdek hoe zij met haar expertise en betrokkenheid het verschil maakt.

KWS Anja Grotendorst

Gids voor de gemeenschap

Als omgevingsmanager bij KWS is Anja Grootendorst een onmisbare schakel tussen het projectteam en de gemeenschap. Haar taak omvat veel meer dan alleen het informeren van bewoners en het onderhouden van contacten met bedrijven. Ze fungeert als een vertrouwd aanspreekpunt, een bron van kennis en een gids voor iedereen die te maken heeft met onze bouwprojecten. Zo heeft zij zich verdiept in bouwtekeningen en bestemmingsplannen, waardoor ze in staat is om zelfs de kleinste details te begrijpen en te communiceren met betrokkenen. Of het nu gaat om vragen over de kleur van de nieuwe stenen in een straat of het meten van asfaltverwijdering, Anja weet het.

“Maar dat doe je als omgevingsmanager niet alleen. Zonder het projectteam en de nauwe samenwerking hiermee kan een omgevingsmanager niet floreren.”

Anja Grootendorst omgevingsmanager

Projecten en impact

Anja heeft een indrukwekkend scala aan projecten succesvol afgerond, van standaardopdrachten tot grote uitdagingen. Momenteel is ze betrokken bij het Stadse Werken-project in Rotterdam, de Jonker Fransstraat en de voltooiing van binnenstedelijke projecten in Leiden met bijvoorbeeld de Schipholweg-Oost. Zo draagt ze bij om de impact op de omgeving te minimaliseren en tegelijkertijd de kwaliteit en veiligheid te waarborgen. Anja: “maar dat doe je als omgevingsmanager niet alleen. Zonder het projectteam en de nauwe samenwerking hiermee kan een omgevingsmanager niet floreren.”

Transparantie en betrokkenheid

Bij KWS hechten we veel waarde aan transparantie en betrokkenheid. Na elk project voeren we een kort omgevingsonderzoek uit om te evalueren of betrokkenen voldoende op de hoogte zijn gehouden van de voortgang en mogelijke hinder. Via de KWS App en persoonlijke gesprekken met omgevingsmanagers blijven we in nauw contact met de gemeenschappen die door onze projecten worden beïnvloed.

KWS Omgevingsmanager

Nauw samenwerken met het projectteam is essentieel

De rol van omgevingsmanager

Een omgevingsmanager binnen de infrastructuur coördineert de interactie tussen een project en zijn omgeving. Ze werken samen met belanghebbenden, minimaliseren impact op de omgeving, zorgen voor open communicatie, handelen vergunningen af en beheren conflicten. Kortom, de omgevingsmanager speelt een cruciale rol in het waarborgen van een succesvolle en harmonieuze uitvoering van infrastructuurprojecten.