icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 07 september 2021

Strandwerk IJburg als eerste project van KWS volledig CO2-negatief opgeleverd

Een mijlpaal voor KWS en de stad Amsterdam.   KWS Infra Amsterdam-Utrecht   heeft   het project Strandwerk IJburg als eerste project volledig CO 2 - negatief   gerealiseerd .   CO 2 -negatief h oudt in dat een project meer CO 2   opslaat dan dat er wordt vrijgegeven in de atmosfeer.   D oor het gebruik van CO 2   saving   diesel   (HVO100) , de inzet van emissieloos materieel   en het plaatsen van palmbomen   is er i n totaal 60,5 ton CO 2   bespaar d .   Voor het project wordt in totaal zeventig ton CO 2   gecompenseerd in de klimaatbossen van VolkerWessels.   Dit betekent dat de uitstoot elf keer gecompenseerd wordt.  

Door de CO2-negatieve aanpak draagt KWS bij aan de doelstellingen van het akkoord van Parijs om de opwarming van de aarde in te perken. 

CO2 saving diesel

CO2 saving diesel 100 is een niet-fossiele, synthetische brandstof die wordt gemaakt van afval- en reststromen. Vanaf de productie tot het gebruik van de CO2 saving diesel wordt de CO2-uitstoot van het materieel gereduceerd. Zo leidt het gebruik van deze brandstof tot een uitstootreductie van >89% CO2, 10%-34% fijnstof (pm), 5-37% NOx en >99% zwavel ten opzichte van de fossiele diesels.   

 

Naast het gebruik van de CO2 saving diesel heeft KWS met de gemeente Amsterdam een aantal palmbomen aangeschaft voor bij de entree van het strand. De palmbomen staan in bio-composiet plantenbakken. Door het gebruik van deze plantenbakken wordt in totaal een CO2-uitstoot van 2,28 ton voorkomen. Daarnaast zijn alle ritjes van de keet naar het werk gemaakt met de elektrische Frysian Motors van KWS 

Stadsstrand IJburg

KWS Infra Amsterdam-Utrecht heeft in opdracht van de gemeente Amsterdam gewerkt aan de aanleg van het 750 meter lange stadsstrand in de wijk IJburg. Hierbij waren wij verantwoordelijk voor de 14000 m2 verharding van betonpuin en de circulaire betonstraatstenen. Daarnaast was KWS verantwoordelijk voor alle ondergrondse infrawerkzaamheden, hebben we infrastructurele ondersteuning geboden aan de horeca en hebben we groenwerkzaamheden uitgevoerd. In het ontwerp is gewerkt met helmgras en een divers bloemenmengsel om zo een afwisselend landschap te creëren. 

 

De werkzaamheden aan het strand vallen onder de Samenwerkingsovereenkomst (SOK) Oost van de gemeente Amsterdam. Lees alles over de duurzame innovaties die binnen deze samenwerking worden toepast.