icon-arrow-right
HomeNieuws Grond op Business Park Osdorp innovatief gestabiliseerd

Grond op Business Park Osdorp innovatief gestabiliseerd

Actueel | Duurzaamheid

Aan de rand van Amsterdam staat de bouw van Business Park Osdorp Amsterdam 2, een ontwikkeling van SADC, op de planning. Het business park ligt midden in de Metropoolregio Amsterdam en is een schakel tussen stad en natuur én tussen stad, Schiphol en de haven.

De grond op het terrein wordt door middel van Geosta, een poedervormig additief dat in combinatie met cement functioneert als een intelligente processor, tot kwalitatief hoogwaardig eindproduct te gemaakt.
Deze stabilisatie vormt de fundering voor het asfalt in plaats van de klassieke opbouw.

Duurzaam en circulair

Het business park wordt toekomstbestendig, duurzaam en circulair ingericht. Ook KWS draagt hier aan bij. De graafmachines die worden ingezet zijn minimaal voorzien van een stage IV motor. Ook draaien alle machines op de schoonste variant van CO2 saving diesel 100, HVO100. De inzet van deze niet-fossiele, synthetische brandstof leidt tot een uitstoot-reductie van >89% CO2, 10%-34% fijnstof (pm), 5-37% NOx en >99% zwavel ten opzichte van de fossiele diesels. Daarnaast maken we gebruik van circulair zand én worden de circulaire, biobased bestratingsmaterialen van Biobound met elektrisch materieel aangebracht.

Bouwrijp maken

Voorafgaand aan de bouw van het businesspark maakt KWS in opdracht van de GEM Lutkemeer CV het terrein bouwrijp. Naast de grondstabilisatie graven we de overhoogtes af, graven we watergangen door het terrein, maken we cunetten voor het fietspad en de rijweg en worden er duikers en mantelbuizen aangelegd. De grond die in het cunet wordt verwerkt, wordt gestabiliseerd. Bovenop deze grondstabilisatie wordt ca. 4000 ton asfalt aangebracht. Na oplevering van de nutsbedrijven brengen we het straatwerk aan.

In totaal asfalteren we circa 14.000 m2 aan rijweg en bestraten we 10.000 m2 aan fiets- en voetpad.

Nieuws

Meer nieuws

Waterbouwasfalt, elektrische asfaltspreidmachine én werken op een zeer steil talud in...

De werkzaamheden rondom de waterzuiveringsinstallatie in Andijk zijn in volle gang. Een bijzonder project aangezien KWS een...

KWS trotse partner van La Vuelta Holanda

Over 100 dagen is het zo ver! Dan start La Vuelta, één van de drie grootste wielerronde ter wereld, vanuit...

Primeur: KWS past zelf ontwikkeld rood asfalt met 40% gerecycled asfalt toe

Nog niet eerder werd er in Nederland rood asfalt aangelegd met zo’n hoog percentage gerecycled asfalt. In het weekend...

+