icon-arrow-right
HomeNieuws Combinatie Van der Ven-KWS in bouwteam aan de slag voor duurzame Busremise Breda

Combinatie Van der Ven-KWS in bouwteam aan de slag voor duurzame Busremise Breda

Actueel | Duurzaamheid

Combinatie Van der Ven – KWS en partner Hoppenbrouwers Techniek start deze week samen met opdrachtgever provincie Noord-Brabant met het bouwteam voor het ontwerp en de realisatie voor Busremise Breda. Met de aanleg van een nieuwe remise, die geschikt is voor het stallen, laden en onderhouden van elektrische bussen, zet de provincie een stap in haar doelstelling om het openbaar vervoer in de regio te verduurzamen. De combinatie levert hier graag een bijdrage aan.

Bouwteam

De bouwteamfase heeft als doel het opleveren van het uitvoeringsontwerp van de tijdelijke situatie én het ontwikkelen van een definitief ontwerp voor de eindsituatie. Belangrijke onderdelen binnen de bouwteamfase zijn; de onderlinge samenwerking en de visie op duurzaamheid. Zo maken we binnen het werk gebruik van duurzame materialen en leveren wij het project op met onder andere een materialenpaspoort.

Duurzame busremise

De visie op duurzaamheid van de combinatie sluit goed aan bij de ambities van provincie Noord-Brabant met betrekking tot het openbaar vervoer. Een belangrijke doelstelling voor de doorontwikkeling van het OV in West-Brabant is het inspelen op zero-emissie. In de komende jaren zullen er steeds meer elektrische bussen rondrijden. De busremise in Breda speelt daarbij een belangrijke rol, gezien de ligging in het hart van West-Brabant.

Uitdagend project

Het project kent een aantal stevige uitdagingen. De deadline van de tijdelijke busremise is op 1 mei 2023 en van de definitieve busremise op 1 december 2024. In een periode van 2,5 jaar ontwerpen en realiseren we in feite twee busremises die naadloos in elkaar moeten passen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden voor de busremise bestaan uit de complete realisatie en inrichting van het terrein, gebouwen en installaties in Breda, waarbij het terrein zorgdraagt voor de stalling en laadvoorziening van uiteindelijk ca. 177 bussen.

Meer weten?

Nieuws

Meer nieuws

KWS past meerdere innovaties toe bij bouwrijp maken werkterrein PALLAS-reactor

Het werkterrein op de Energy and Health Campus in Petten, ook wel ‘de Lay-Down Area’ genoemd, wordt door KWS...

Samenwerking tussen KWS, Waterschap en Cellvation levert CO2-besparing op door...

Op woensdag 13 juli heeft Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden een turnkey aanneemovereenkomst getekend met Cellvation...

KWS verantwoordelijk voor wegenonderhoud Hollands Noorderkwartier

In opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) is KWS in 2023, met optie tot tweemaal verlenging van...

+