icon-arrow-right
HomeNieuws Duurzaam asfalt op de Wakkerendijk, Eemnes

Duurzaam asfalt op de Wakkerendijk, Eemnes

Actueel | Duurzaamheid

Afgelopen weekend heeft KWS Infra Amsterdam-Utrecht de Wakkerendijk in Eemnes voorzien van een duurzame asfaltdeklaag, KonwéCity 5 Circulair. Deze geluidsreducerende deklaag bestaat voor 50% uit gerecycled asfalt.

Het asfalt zorgt voor een reductie van 33,5% op CO₂-uitstoot tijdens de productie van het asfalt en er zijn 50% minder primaire grondstoffen nodig. Daarnaast zorgt de lagere rolweerstrand voor minder geluidsoverlast, minder slijtage van banden en minder brandstofverbruik, waardoor de CO₂-uitstoot van het verkeer op de weg vermindert.

Duurzame ambities

Als duurzame bouwer is KWS blij dat wij samen met de BELcombinatie kunnen werken aan onze duurzame ambities én deze samen waar kunnen maken. Met als resultaat een zeer tevreden opdrachtgever. Jan Oosterbaan, projectleider Openbare Ruimte bij opdrachtgever BELcombinatie, “KWS heeft initiatief getoond door een duurzame variant asfalt aan te bieden én dit goed en strak afgeleverd!”

Werkzaamheden

Sinds april 2020 werken wij op de Wakkerendijk aan het verbeteren van de verkeersveiligheid door het versmallen van de rijbanen en het verbreden van het fietspad. De werkzaamheden voor dit project bestaan onder andere het vervangen van de deklaag op de Wakkerendijk, het vervangen van de asfaltconstructie van de Laarderweg-oost, vervangen en verbreden van het fietspad en het vervangen van de drukriolering.

 

Omgevingsmanagement

De Wakkerendijk en de Laarderweg zijn beide belangrijke ontsluitingswegen voor de gemeente Eemnes én daarnaast ook de routes voor het agrarische verkeer naar de omliggende gemeentes. Om het verkeer zo min mogelijk hinder te bezorgen zijn de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd.


Ook is er in de fasering rekening gehouden met de doorgang van de bus. De fasering is zo afgestemd dat de bus of door de werkzaamheden heen rijdt of een alternatieve route krijgt aangeboden. Voor de grote hoeveelheid agrarische verkeer is er een tijdelijke brug aangelegd over een vaart en zijn er met platenbanen alternatieve rijroutes om het dorp aangelegd. Volgens planning wordt het werk aanstaande vrijdag opgeleverd.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Van wateroverlast naar circulair waterbeheerssysteem op de Kattenburgerstraat

Voldoende groen en met name bomen zijn belangrijk voor de leefbaarheid van een stad. Zij laten de temperatuur dalen in de...

Wereldprimeur voor KWS en partner Van Werven met eerste volledig elektrische Ahlmann

Vandaag nam KWS Infra Amsterdam-Utrecht, als eerste opdrachtnemer, de eerste volledig elektrische Ahlmann shovel ter wereld...

KWS past 40% gerecycled asfalt toe in SMA voor gemeente Sliedrecht

In Sliedrecht ligt sinds afgelopen weekend een 450 meter lange, duurzame asfaltlaag op de Baanhoek Molendijk. Het...

+