icon-arrow-right
HomeNieuws 1e elektrische minikraan aan de slag voor KWS

1e elektrische minikraan aan de slag voor KWS

Actueel | Duurzaamheid

Samen met vaste partner Loonbedrijf en Grondverzet Jan van der Lee heeft KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard geïnvesteerd in de allereerste elektrische minikraan in Nederland, de 2tons JCB 19C-1E. Na de elektrische vrachtwagen, de elektrische pick-up en de hybride wals is dit een mooie aanvulling op ons materieel en wederom een mooie bijdrage aan onze duurzame ambities.

De elektrische minikraan levert dezelfde prestaties als de dieselvariant, maar stoot geen schadelijke emissies uit. Ook opereert de elektrische minikraan in vergelijking met een dieselvariant geluidloos, een welkome eigenschap als er in de nabijheid van geluidsgevoelige omgevingen gewerkt moet worden. Met een opgeladen batterij kan de minikraan ongeveer een hele werkdag draaien.

 

Sinds begin deze maand wordt de elektrische minikraan ingezet op verschillende projecten in Amsterdam, zoals de herinrichting van de Houthavens en SOK-overeenkomst Amsterdam.

Nieuws

Meer nieuws

GVB Raamovereenkomst Civiele Werkzaamheden Tram 2019 gegund aan KWS

KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard ontving vandaag de gunning van de Raamovereenkomst “Civiele Werken in en om de...

Contract met Waterschap Brabantse Delta ondertekend voor renovatie van vier gemalen

Op Kasteel Bouvigne in Breda werden gisteren de contracten ondertekend voor een tweetal projecten in opdracht van Waterschap...

75% reductie in CO2-uitstoot door toepassing 100% gerecycled asfalt in Hoofddorp

100% gerecycled asfalt voor het eerst door KWS grootschalig toegepast in deklaag van asfaltweg   Voor...

Bedrijven

+