icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 19 november 2019

1e elektrische minikraan aan de slag voor KWS

Samen met vaste partner Loonbedrijf en Grondverzet Jan van der Lee heeft KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard geïnvesteerd in de allereerste elektrische minikraan in Nederland, de 2tons JCB 19C-1E. Na de elektrische vrachtwagen , de elektrische pick-up en de hybride wals is dit een mooie aanvulling op ons materieel en wederom een mooie bijdrage aan onze duurzame ambities .

De elektrische minikraan levert dezelfde prestaties als de dieselvariant, maar stoot geen schadelijke emissies uit. Ook opereert de elektrische minikraan in vergelijking met een dieselvariant geluidloos, een welkome eigenschap als er in de nabijheid van geluidsgevoelige omgevingen gewerkt moet worden. Met een opgeladen batterij kan de minikraan ongeveer een hele werkdag draaien.

 

Sinds begin deze maand wordt de elektrische minikraan ingezet op verschillende projecten in Amsterdam, zoals de herinrichting van de Houthavens en SOK-overeenkomst Amsterdam.