icon-arrow-right
HomeNieuws Geen uitstoot én mooie resultaten, KWS test de elektrische trilplaat

Geen uitstoot én mooie resultaten, KWS test de elektrische trilplaat

Actueel | Duurzaamheid

Duurzaamheid zit niet alleen in grote innovaties. Juist de kleinere initiatieven motiveren én maken samen een groot verschil. Daarom onderzoeken we bij KWS continu waar en hoe we reguliere processen, materialen en materieelstukken kunnen inruilen voor duurzame opties, met behoud van kwaliteit.

Zo testten onze collega’s in Amsterdam afgelopen week de elektrische tweerichtings-trilplaat van Swepac. Op zowel het project in IJburg als in de Houthaven zijn diverse uitvoeringen van de trilplaat ingezet.

KWS test elektrische trilplaten 3

Veelbelovend

Na één week testen worden wij enthousiast van dit zwaargewicht. Door de inzet van de geschakelde elektrische 3-tons trilplaat besparen we ongeveer 4,2 kg CO2 per uur. Daarnaast heeft de trilplaat over het algemeen minder onderhoud nodig dan een reguliere dieselvariant én zijn er minder transportbewegingen doordat er geen aanvoer is van gasolie.

 

Klein verbeterpunt: een opgeladen trilplaat kan ongeveer 1 á 2 uur gebruikt worden. Alleen de kleinere modellen hebben verwisselbare accu’s. De overige helaas niet, waardoor de volledige trilplaat niet te gebruiken is tijdens het opladen.

KWS test elektrische trilplaten

Vergelijkbare verdichtingsgraad

Naast bovengenoemde voordelen en verbeterpunten denken wij dat er zeker toekomst zit in de elektrische trilplaten, aangezien de verdichtingsgraad van de elektrische trilplaat grotendeels overeenkomt met die van een dieselvariant. Wij kijken er dan ook naar uit om de elektrische trilplaten in te zetten om zo samen deze duurzame ontwikkeling naar een hoger niveau te brengen. Door het inzetten van dit soort innovaties komen we weer een stap dichterbij onze duurzaamheidsmissie te zetten: 100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit. KWS is onder andere gecertificeerd op de CO2-prestatieladder en hecht veel waarde aan het structureel verlagen van zijn footprint.

Nieuws

Meer nieuws

Aanleg derde ontsluitingsweg Edam-Volendam is gestart

Wethouder Wim Runderkamp zette de eerste schep in de grond voor het project ‘Aanleg derde ontsluitingsweg’....

KWS samen met gemeente aan de slag voor verkeersveilige rotonde Hoofddorp

Vanochtend is de weg weer vrij gegeven voor het verkeer op rotonde Beursplein in Hoofddorp. In een bouwteam maakte KWS samen...

KWS ontwikkelt 360 graden beleving herinrichting de Laat-west

Samen met Wilfred Veul (DA), Michel Mol (Miss Central) en Pim de Ridder (bewonersvereniging Hart van Alkmaar) onthult...

+