icon-arrow-right
HomeNieuws KWS brengt een geluidsreducerende deklaag met 50% gerecycled asfalt aan

KWS brengt een geluidsreducerende deklaag met 50% gerecycled asfalt aan

Actueel | Duurzaamheid

Tijdens asfaltwerkzaamheden op de N236 hebben we afgeweken van de norm in het belang van duurzaamheid. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat we gerecycled asfalt in de deklaag gebruiken. Het mengsel dat wij gebruiken op de N236 is een geluidsreducerende deklaag met 50% PR. Dit wordt normaliter alleen binnenstedelijk gebruikt.

Volgens de RAW-systematiek mag er geen gerecycled asfalt in deklagen gebruikt worden. Maar KWS ging in gesprek met de wegbeheerder en duurzaamheidsmanagers van Provincie Noord-Holland. Samen is er besloten om dit duurzamere mengsel op de provinciale weg waar mogelijk als deklaag aan te brengen.

KWS is blij met opdrachtgevers als provincie Noord-Holland die hiermee ruimte bieden aan innovaties en het blijven ontwikkelen en verduurzamen van asfaltmengsels. Samen komen we verder!

Om de Provincie hierin tegemoet te komen en onze duurzaamheiddoelstellingen verder te realiseren, brengen wij deze deklaag kostenneutraal aan. Dit houdt in dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht om er winst over te maken.

Nieuws

Meer nieuws

Werkzaamheden duurzame doorfietsroute Drachten – Ureterp van start

KWS begint met de bouw van een veilige én duurzame doorfietsroute tussen Drachten en Ureterp. Samen met wethouder...

KWS start met een doorfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort

Nu de maatschappij zich steeds meer bewust wordt van de impact van klimaatverandering en de fiets ons in rap tempo naar onze...

KWS levert N212 succesvol op met materialenpaspoort

Samen met de provincie Utrecht heeft KWS in bouwteamverband gewerkt aan het ontwerp en de uitvoering van de werkzaamheden aan...

+