icon-arrow-right
HomeNieuws KWS gaat turborotonde en fietsbruggen bouwen in 's-Hertogenbosch

KWS gaat turborotonde en fietsbruggen bouwen in 's-Hertogenbosch

Actueel

KWS Infra Roosendaal-Sas van Gent gaat twee fietsbruggen en een turborotonde bouwen aan de Postweg-Heunweg in 's-Hertogenbosch. Dat is de uitkomst van de aanbestedingsprocedure, waarbij het plan van KWS als best werd beoordeeld. Met name de inzet op beeldkwaliteit en de manier waarop dit integraal onderdeel van het project is, werden hoog gewaardeerd. Eind 2021 zullen beide fietsbruggen gereed zijn.

Turborotonde Den Bosch2

Snel en veilig

De fietsbruggen worden onderdeel van de belangrijkste fietsroute tussen 's-Hertogenbosch en Vught. Op de huidige rotonde kruisen auto- en fietsverkeer elkaar nu nog gelijkvloers, waardoor de situatie onvoldoende veilig is voor fietsers. De bouw van twee fietsbruggen zorgt voor een volledige scheiding tussen het gemotoriseerd verkeer en de fietsers. Hierdoor onstaat met name voor de fietsers een veiligere verkeerssituatie.

Turborotonde

Met de aanleg van de turborotonde zal ook de doorstroming van het autoverkeer verbeteren. De vernieuwde rotonde krijgt vanuit de Randweg een extra rijstrook richting Bossche stad. Zo zorgen we er tevens voor dat ook het gemotoriseerde verkeer sneller én veiliger gebruik kan maken van rotonde.

Planning

Na de zomervakantie wordt gestart met het bouwrijp maken van het terrein. De eerste fietsbrug is in de zomer van 2021 klaar en in het laatste kwartaal van 2021 zullen beide fietsbruggen gereed zijn.

Knipsel2.JPG

Nieuws

Meer nieuws

Aanleg 17 km doorgaand gewapende betonbaan Tweede Maasvlakte in volle gang

Combinatie CER, gevormd door KWS en Van Hattum en Blankevoort, legt in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam de Container...

KWS bouwt mee aan de grootste zeesluis ter wereld in IJmuiden

Na bijna 100 jaar is de Noordersluis in IJmuiden aan vervanging toe. Een nieuwe, grotere zeesluis moet de bereikbaarheid van...

Asfalteren op de Waalbrug, afgelopen weekend was het zover

Afgelopen weekend heeft KWS als onderdeel van Team Waalbrug in opdracht van Rijkswaterstaat het wegdek op de brug...

+