icon-arrow-right
HomeNieuws KWS komende jaren verantwoordelijk voor asfaltonderhoud gemeente Utrecht

KWS komende jaren verantwoordelijk voor asfaltonderhoud gemeente Utrecht

Actueel | Duurzaamheid

Vanaf januari 2021 is KWS Infra Amsterdam-Utrecht verantwoordelijk voor het asfaltonderhoud perceel 1 in de gemeente Utrecht. Het contract met een looptijd van twee jaar, en mogelijke verlenging van tweemaal één jaar, geldt voor het westelijke deel van de gemeente Utrecht. KWS ontving deze week de officiële gunning voor het werk.

Duurzaam en circulair

De gemeente Utrecht is zeer positief over de aangeboden asfaltmengsels. Onder andere vanwege de lange levensduur, het toepassen van secundair, circulaire materialen, de herbruikbaarheid van het asfalt bij vervanging en de duurzame productie door de toepassing van groen gas. Daarnaast scoorde het plan goed op de beschreven aanpak met betrekking tot de samenwerking en rapportages. Binnen het raamovereenkomstcontract valt regulier (asfalt)onderhoud, kleinschalig onderhoud en noodreparaties.

Maximale recycling van asfalt

KWS blijft doorontwikkelen om te komen tot minimaal gebruik van nieuwe grondstoffen en maximaal hergebruik van materialen. Op het gebied van asfaltrecycling zetten we grote stappen met diverse asfaltmengsels waarbij we de ‘PR’ oftewel het percentage gerecycled asfalt steeds verder omhoog brengen. Daarnaast ontwikkelen we door om toegepaste materialen in onze asfaltmengsels te kunnen hergebruiken, nu en in de toekomst. Zo zorgen we ervoor dat we uiteindelijk helemaal geen nieuwe primaire grondstoffen en andere materialen hoeven toepassen. Gedurende de contractduur voor het asfaltonderhoud in de gemeente Utrecht zal KWS ook diverse duurzame innovaties toepassen. Zo voorzien we de gemeente van duurzame, circulaire en toekomstbestendige wegen.

Nieuws

Meer nieuws

VITAL realiseert Amstelveenlijn op tijd en binnen budget

Met het symbolisch overhalen van een lichtschakelaar en een spectaculaire lichtshow is zondagmiddag de vernieuwde...

Ook deze winter zorgt KWS voor veilige wegen bij winterse omstandigheden

Vanaf oktober zijn ze er al klaar voor en deze maand hebben de meeste hun eerste ronden gemaakt: de schuif- en strooiploegen...

Definitieve gunning 'De Nieuwe Zijde' Amsterdam

Vandaag ontving KWS de officiële gunning voor het project “De Nieuwe Zijde” van opdrachtgever gemeente...

+