icon-arrow-right
HomeNieuws KWS samen met gemeente aan de slag voor verkeersveilige rotonde Hoofddorp

KWS samen met gemeente aan de slag voor verkeersveilige rotonde Hoofddorp

Actueel | Veiligheid

Vanochtend is de weg weer vrij gegeven voor het verkeer op rotonde Beursplein in Hoofddorp. In een bouwteam maakte KWS samen met de gemeente Haarlemmermeer een nieuw ontwerp voor het historisch middelpunt van Hoofddorp. Met als doel: een verkeersveilige rotonde.

De rotonde Beursplein verbindt het verkeer tussen de Kruisweg, de Hoofdweg Oostzijde en het Marktplein. Ten zuiden van de rotonde ligt het winkelcentrum, waardoor de rotonde een belangrijke toegang vormt voor bezoekers. Om de doorstroom van verkeer, fietsers en voetgangers zo goed mogelijk te kunnen waarborgen zijn de werkzaamheden binnen een kort tijdsbestek uitgevoerd.

KWS richt de rotonde binnen één week en twee weekenden zo in dat het verkeer met een lagere snelheid de rotonde afrijdt en de verkeersveiligheid voor brommers, fietsers en voetgangers groter wordt. Daarnaast is de parkeerkoffer opnieuw ingericht en de ingang naar het zuiden verplaatst om zo een overzichtelijke situatie te creëren en de kans op ongevallen te verkleinen.

Werkzaamheden

Om de verkeersveiligheid te vergroten is onder andere de oude situatie op de rotonde opgebroken, de bandenlijnen zijn aangepast om de zichtlijnen te verbeteren, de drempels zijn verhoogd en verbreed, er is een middenberm gerealiseerd en nieuwe asfaltlagen en rabatstroken aangebracht.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

KWS verantwoordelijk voor het groot Asfaltonderhoud gemeente Purmerend

Vandaag ontving KWS de officiële gunning voor het project ‘Groot Asfaltonderhoud Purmerend’. Hiermee is KWS...

Geen uitstoot én mooie resultaten, KWS test de elektrische trilplaat

Duurzaamheid zit niet alleen in grote innovaties. Juist de kleinere initiatieven motiveren én maken samen een groot...

KWS investeert verder in duurzame oplossingen: de groene keet en het Solar Frame

KWS zet een volgende, belangrijke stap in verduurzaming op de bouwplaats. De standaard schaftketen maken ruimte voor volledig...

+