icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 07 maart 2022

KWS samen met gemeente aan de slag voor verkeersveilige rotonde Hoofddorp

Vanochtend is de weg weer vrij gegeven voor het verkeer op rotonde Beursplein in Hoofddorp. In een bouwteam maakte KWS samen met de gemeente Haarlemmermeer een nieuw ontwerp voor het historisch middelpunt van Hoofddorp. Met als doel: een verkeersveilige rotonde.

De rotonde Beursplein verbindt het verkeer tussen de Kruisweg, de Hoofdweg Oostzijde en het Marktplein. Ten zuiden van de rotonde ligt het winkelcentrum, waardoor de rotonde een belangrijke toegang vormt voor bezoekers. Om de doorstroom van verkeer, fietsers en voetgangers zo goed mogelijk te kunnen waarborgen zijn de werkzaamheden binnen een kort tijdsbestek uitgevoerd.

KWS richt de rotonde binnen één week en twee weekenden zo in dat het verkeer met een lagere snelheid de rotonde afrijdt en de verkeersveiligheid voor brommers, fietsers en voetgangers groter wordt. Daarnaast is de parkeerkoffer opnieuw ingericht en de ingang naar het zuiden verplaatst om zo een overzichtelijke situatie te creëren en de kans op ongevallen te verkleinen.

Werkzaamheden

Om de verkeersveiligheid te vergroten is onder andere de oude situatie op de rotonde opgebroken, de bandenlijnen zijn aangepast om de zichtlijnen te verbeteren, de drempels zijn verhoogd en verbreed, er is een middenberm gerealiseerd en nieuwe asfaltlagen en rabatstroken aangebracht.