icon-arrow-right
HomeNieuws KWS tovert voormalige ‘postzegelmarkt’ om tot uniek ‘postzegelpark’ in centrum Amsterdam

KWS tovert voormalige ‘postzegelmarkt’ om tot uniek ‘postzegelpark’ in centrum Amsterdam

Actueel | Duurzaamheid

Lange tijd was de Postzegelmarkt aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam een ontmoetingsplaats voor handelaren en verzamelaars van postzegels en aanverwanten. Maar op het moment tovert KWS de plek van de voormalige markt om tot een innovatief Postzegelpark. In opdracht van gemeente Amsterdam realiseert KWS Infra Amsterdam-Utrecht een klimaatadaptief park met een waterspeelplaats en meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

Innovatieve waterbuffervelden

Onder leiding van uitvoerders Martijn Groot en Jurgen van der Woude zijn er innovatieve waterbuffervelden (Rockflow) van steenwol aangelegd. De waterbuffervelden voorkomen overlast bij piekbuien door het water te bufferen, waarna het geleidelijk in de bodem infiltreert.

Doordat de relatief dunne laag grond boven op de Rockflow velden niet meer in contact staat met het grondwater, is deze gevoelig voor uitdroging in een droge periode. Om dit op te lossen zijn er Permavoid capillaire units van TGS boven op de Rockflow geplaatst. In deze units staat altijd een laag water dat af wordt gegeven aan de beplanting aan de bovenkant. In droge tijden kan het systeem door middel van vulpunten worden gevuld met schoon water.

 

Beide innovaties dragen bij aan een circulair waterbeheersysteem en een klimaatadaptieve stad.

Nieuws

Meer nieuws

KWS bouwt ‘Reconstructie kruispunt Middenbeemster’ CO2-neutraal

Deze week is KWS gestart met het BVP project ‘Reconstructie kruispunt Middenbeemster’. In opdracht van gemeente...

VolkerWessels en werkmaatschappijen introduceren nieuw beeldmerk en logo

Verbonden door een krachtig beeldmerk met behoud van diversiteit en eigen lokale cultuur   Vanaf vandaag zijn...

Ingrijpende klus in Amsterdam-West; de Kinkerstraat op de schop

Onlangs is het kruispunt Bilderdijkstraat- Kinkerstraat opgeleverd. KWS Infra Amsterdam-Utrecht werkte vier weken lang, zes...

+