icon-arrow-right
HomeNieuws Stalen Boogbrug Vianen zondagavond succesvol verwijderd

Stalen Boogbrug Vianen zondagavond succesvol verwijderd

Actueel

Gisteren was het dan zover! De boogbrug bij Vianen, ook wel 'de IJzeren Dame' genoemd, werd onder grote belangstelling verwijderd. De werkzaamheden begonnen vroeg in de ochtend en duurden uiteindelijk tot 1:00 uur ’s-nachts. 

Een groot compliment aan onze KWS-collega’s. In de aannemerscombinatie KWS, VES (beide onderdeel van VolkerWessels Infrastructuur) en DDM hebben zij met een groot team een geweldige prestatie geleverd.

De verwijdering verliep veilig en beheerst. De brugboog met een gewicht van circa 5000 ton en een hoogte van circa 30 meter werd via een zogenaamd gantry systeem ondersteund en opgetild. Op een ponton dat onder de brug werd geplaatst, zaten acht masten gemonteerd die in de acht heftorens op de brug werden gekoppeld, als een soort legotechniek. Het ponton nam, bij hoog water, het gewicht van de brug over. Zo kon de brug uiteindelijk wegvaren.

De stalen boogconstructie wordt de komende 17 dagen in stukken gesneden in de voorhaven van de Prinses Beatrixsluis. De brug is straks klein genoeg om onder de Jan Blankenbrug doorgevaren te worden voor de uiteindelijke sloop op de werf van Mammoet in Schiedam. Hier worden de staaldelen nog kleiner gemaakt en afgevoerd. Bij een verwerkersbedrijf wordt het staal dan verwerkt tot grondstof. In totaal wordt 99% van het materiaal gerecyled. 

Nieuws

Meer nieuws

KWS scoort drie keer maximaal op plan bouwteam Herinrichting De Laat West

Met de officiële ondertekening voor het project 'Herinrichting De Laat West te Alkmaar’ is afgelopen vrijdag de...

Update: 21 november nieuwe datum verwijdering Boogbrug Vianen

Aankomende zondag pakken we samen met mede VolkerWessels Infrastructuur-onderneming VES en DDM opnieuw de draad op om de...

Elektrisch wagenpark KWS groeit

Na de introductie van de eerste elektrische vrachtwagen in de bouw in 2019, komt KWS Infra Amsterdam-Utrecht vandaag met een...

+