icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 november 2020

Trambaan Borneostraat binnen tien weken volledig vervangen

Vandaag is de vernieuwde trambaan op de Borneostraat in Amsterdam opgeleverd. Het gaat daarbij om het gedeelte vanaf de kruising van de Zeeburgerdijk tot aan het Javaplein. KWS Infra Amsterdam-Utrecht  heeft, samen met het team van GVB,  de complete trambaan  binnen tien weken vervangen. Het werk was nodig, omdat d e kwaliteit van de tramsporen en het onderbed niet meer  voldeed om veilig en comfortabel te blijven rijden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in drie fases in een zogenaamde TBGN-periode. Binnen deze perioden rijden de trams niet over het traject. Om deze periode zo kort mogelijk te maken wordt er ook in de weekenden en avonden gewerkt. KWS is daarbij verantwoordelijk geweest voor alle opbreekwerkzaamheden, de opbouw van de verhardingen van de trambaan en het aanpassen van de inrichting van de twee tramhaltes. GVB is verantwoordelijk voor het aanbrengen en vestigen van de tramrails op de door KWS aangebrachte betonnen fundering.

 

Een mooie, uitdagende klus, waarbij bovendien de bovenste afwerklaag van het beton bestaat uit gerecycled beton. De steenslagcomponent is in dit geval voor 30% vervangen door gerecycled betongranulaat.