icon-arrow-right
HomeNieuws Veiligheid staat bij ons op nummer 1 én is van ons allemaal

Veiligheid staat bij ons op nummer 1 én is van ons allemaal

Actueel | Veiligheid

KWS streeft continu naar een veilige werkomgeving voor iedereen die bij, voor of namens KWS werkt. Veiligheid staat bij ons op nummer 1 én is van ons allemaal. Het WAVE-programma is de kapstok voor veiligheid binnen KWS en beschrijft onze kernwaarden. Eén onderdeel van deze waarden is Eerlijk; ik meld alle ongevallen en bijna ongevallen. Dit doen we met een doel: voorkomen van herhaling en het voorkomen van een ongeval.

Hoge meldbereidheid

Onlangs zijn we gestart op het project Galecopperbrug. Hier werken we aan het vervangen van de puien op de Zuidbrug samen met opdrachtgever Rijkswaterstaat en onderaannemers Freyssinet, Traffic Service Nederland, CT de Boer, Muehlann en Feyenoord. 

 

De meldbereidheid op dit project is erg hoog. Sinds we in april van dit jaar gestart zijn, zijn er al meer dan 80 gevaarlijke situaties door diverse projectmedewerkers van zowel de opdrachtgever als van de onderaannemers gemeld en geregistreerd. Het aantal meldingen geeft niet aan dat de werkplek nu zo onveilig is, maar dit geeft aan dat men het belangrijk vindt om een onveilige situatie te melden, actie hierin te nemen en de situatie te delen binnen de organisatie zodat we hier van kunnen leren met elkaar.

Leerbaarheid

En dat laatste sluit mooi aan op het veiligheidsonderwerp wat voor het 4e kwartaal van dit jaar op onze veiligheidskalender staat: Leerbaarheid: ik wil leren van ongevallen en bijna ongevallen. Want alleen door het melden van bijna ongevallen en gevaarlijke situaties, actie te nemen en de situatie te delen kunnen we leren van elkaar.

Want veiligheid doen we samen!

Omdat dit het gewenste gedrag is wat wij willen zien, zijn we met een doos gebak naar het project gegaan om alle projectmedewerkers die betrokken zijn op dit project te bedanken voor hun bereidheid om bijna ongevallen en gevaarlijke situaties te melden. Laat dit een voorbeeld zijn voor de gehele organisatie. Want veiligheid doen we samen!

Nieuws

Meer nieuws

KWS gaat innovatief te werk in Andijk

De werkzaamheden in Andijk zijn in volle gang. De afgelopen periode is er circa 23.000m2 dijkbekleding aangebracht met...

Volledig elektrische asfaltset en PlasticRoad bij herinrichting Ritthemsestraat

Met de aanleg van het laatste stuk PlasticRoad door Harry van der Maas, gedeputeerde van de Provincie Zeeland, is de nieuwe...

KWS maakt eerste meters met innovatieve koud asfaltrecyclingtrein

KWS, onderdeel van VolkerWessels, legt in het Friese Ferwert de eerste meters verharding aan met haar innovatieve koud...

+