icon-arrow-right
HomeNieuws Wereldprimeur voor KWS en partner Van Werven met eerste volledig elektrische Ahlmann

Wereldprimeur voor KWS en partner Van Werven met eerste volledig elektrische Ahlmann

Actueel | Duurzaamheid

Vandaag nam KWS Infra Amsterdam-Utrecht, als eerste opdrachtnemer, de eerste volledig elektrische Ahlmann shovel ter wereld van partner Van Werven – vestiging Ouderkerk aan de Amstel in gebruik. Op project de Houthavens in Amsterdam, waar KWS op een duurzame wijze het maaiveld inricht, nam KWS bedrijfsleider Pepijn Kok de shovel in ontvangst. Met de inzet van de elektrische shovel zet KWS een mooie stap in het realiseren van haar duurzaamheidsmissie: 100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Geen uitstoot, weinig geluid

De elektrische shovel, een zwenklader, is voortgekomen uit het jarenlange partnerschap dat Van Werven heeft met Ahlmann Nederland. Achter de schermen is er ruim een jaar gewerkt aan de duurzame machine die geen stikstof of CO2-uitstoot. Hiermee bespaart de shovel een CO2-uitstoot van 3,2 kilogram per liter ten opzichte van een reguliere dieselvariant. Daarnaast is de machine sterker en maakt tijdens werkzaamheden nauwelijks geluid, wat erg prettig is. In tegenstelling tot traditionele machines met een dieselmotor, is het zelfs stil als de AZ95 electric stil staat.

Hoger rendement

Ook verbruikt de AZ95 alleen het gevraagde vermogen. Hierdoor is het rendement hoger en is er geen sprake van verspilling. De machine kan opladen aan normale, ook voor personenauto’s geschikte laadpalen en is binnen 5,5 uur volledig opgeladen. Dit biedt vooral in grote steden een hele flexibele oplossing en de shovel kan daardoor ook meer dan een volle dag worden ingezet.

Duurzaam partnership

Arnout Vos, commercieel manager bij Van Werven: “Duurzaamheid is onderdeel van het DNA van Van Werven. Wij pakken de kansen om te investeren in duurzaam materieel en zijn blij met deze stap. De eerste machinisten hebben de machine inmiddels kunnen testen en zijn erg enthousiast.”


Bedrijfsleider Pepijn Kok: “In lijn met onze doelstelling om in 2040 een 100% circulaire infrastructuur te realiseren willen we in 2025 volledig CO2-neutraal projecten realiseren, samen met onze partners en klanten. Wij zijn blij dat we samen met onze partner Van Werven vandaag een mooie bijdrage hebben kunnen leveren in het realiseren van deze doelstelling.”

Trots!

Naast het project Houthavens wordt de shovel de komende tijd ingezet op projecten voor de gemeente Amsterdam. Wij zijn als KWS maar wat trots op deze prachtige primeur!

Nieuws

Meer nieuws

Kruispunt Schipholweg – Oleanderweg volledig CO2-neutraal heringericht door KWS

Deze week ontving KWS Infra Amsterdam-Utrecht de definitieve gunning voor het project Herinrichting kruispunt Schipholweg...

Van wateroverlast naar circulair waterbeheerssysteem op de Kattenburgerstraat

Voldoende groen en met name bomen zijn belangrijk voor de leefbaarheid van een stad. Zij laten de temperatuur dalen in de...

De nieuwste editie van Markant nu ook online

Vandaag in uw inbox of één dezer dagen op de mat: de nieuwste editie van KWS-relatiemagazine Markant. Met daarin...

+