Zoeken

Duurzame innovaties op de Kattenburgerstraat, Amsterdam

Sinds half februari werkt KWS Infra Amsterdam-Utrecht aan de vernieuwing van de Kattenburgerstraat in Amsterdam. De gemeente Amsterdam heeft opdracht gegeven om de verkeersveiligheid te verbeteren, te zorgen voor een betere doorstroming van het autoverkeer én comfortabelere fiets- en voetpaden te creëren. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vernieuwen van het asfalt, het verbeteren van de oversteekbaarheid, het toegankelijker maken van de bushaltes, verplaatsen van beide bushaltes en het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers.

200313-4352.jpg

Duurzame kolken

Voor de afvoering van het regenwater in de straat, plaatsen wij de Wavin Tegra Kolk. Een product van onze partner Wavin. De Tegra Kolk is gemaakt van 100% gerecycled polypropyleen, die zeer goed bestand is tegen verkeerslasten gedurende de hele levensduur van de kolk. De geïntegreerde ribben aan de zijkant zorgen voor het afdragen van deze lasten aan de omliggende grond. De kolk is volledig recyclebaar, handmatig te plaatsen door één persoon én hoeft minder vaak gereinigd te worden door zijn grote vuilvang van 45 liter.

Asfaltmetingen

Tijdens het asfalteren van de Kattenburgerstraat, medio april, is een meting met behulp van ASPARi uitgevoerd. Daarbij wordt de temperatuur achter de balk en het aantal walsovergangen gemeten. Deze metingen geven de asfaltploeg informatie over de staat van het asfalt tijdens de werkzaamheden en bieden hen zo de mogelijkheid om indien nodig, direct bij te sturen. Deze realtime metingen leveren een homogener walsresultaat en daardoor een betere verdichtingsgraad van het asfalt en dus een beter product voor onze klant: een asfaltweg die van hogere kwaliteit is en zodoende langer meegaat en minder onderhoud vereist.