Zoeken

Duurzame off-road knijpervrachtwagen voor KWS en Vrijbloed

Deze week nam KWS Infra Amsterdam-Utrecht officieel onze eerste duurzame off-road knijpervrachtwagen in gebruik op hun werk in Amsterdam. De aanschaf van deze knijperwagen sluit volledig aan bij de duurzaamheidsmissie van KWS: 100% circulaire infrastructuur in 2040. We richten ons daarbij onder andere op het terugdringen van CO2, fijnstof, NOx en geluidshinder. Bedrijfsleider Pepijn Kok: “Samen met onze vaste partner Vrijbloed Transport investeren wij in materieel dat ons stap voor stap verder helpt om deze duurzaamheidsmissie te bereiken.”

hika-20200714-KWS Electrische knijper-0059 (bew BB).jpg

De knijperwagen is voorzien van een elektrische autolaadkraan. Hiermee kan niet alleen 100% uitstootvrij, maar ook geluidsarm worden gewerkt. Het reduceren van de geluidshinder op onze werken zorgt voor een veilige en prettige werkomgeving. En ook omwonenden ervaren op deze manier minder hinder van ons werk. Daarnaast voldoet de EURO 6 Step D motor aan de strengste emissienormen in fijnstof en stikstof. De knijperwagen rijdt op 100% HVO brandstof, waardoor we 89% CO2-uitstoot besparen.

Minder bandenslijtage, meer lading

De knijperwagen is voorzien van een stuurbare achterasaandrijving. Dit zorgt voor minder frictie in de bochten. Banden slijten dan minder hard en dat levert minder vervuiling op. Daarnaast is het laadvermogen met de stuurbare achteras toegenomen met 15-20%. Dat maakt dat we het aantal ritten kunnen terugbrengen en daarmee ook de uitstoot van CO2, stikstof, fijnstof en geluid.

Wees alert, veiligheid eerst!

Naast de lage uitstoot en de stille autolaadkraan is de knijperwagen voorzien van extra veiligheidsmaatregelen. Zo heeft de vrachtwagen een achteruitrijcamera en twee extra dode hoek camera’s. “Juist in de dode hoek schuilt het meeste gevaar, dat probleem pakken we hiermee aan”, aldus Mathijs Vrijbloed, Duurzaamheid coördinator bij Vrijbloed Transport. Samen proberen we elke nieuwe aanschaf te verbeteren ook op het gebied van optimaal zicht en veiligheid.