Zoeken

Duurzame samenwerking KWS en Gemeente Amsterdam krijgt vervolg

Vanaf mei werkt KWS de komende jaren aan het asfalt onderhoud in Stadsdeel West. Het werk wordt uitgevoerd binnen een samenwerkingsovereenkomst (SOK) en is een mooi vervolg op het aflopende project SOK Elementenverhardingen Oost.

20210303 Strand IJburg Amsterdam 003-010 nieuw logo.jpg

De SOK geeft zowel KWS als de gemeente Amsterdam de ruimte voor het toepassen van (duurzame) innovaties. We zetten onze samenwerking dan ook graag voort om zo te kunnen blijven ontwikkelen en innoveren.

Duurzame innovaties

Binnen het nieuwe project zetten we onder andere duurzaam materieel in en werken we ook aan duurzame asfaltmengsels. De mengsels zijn geen onbekend terrein voor gemeente Amsterdam. Zo hebben we in de afgelopen jaren pilots gedraaid met verschillende PR-gehaltes in het asfalt binnen de stad. Maar ook buiten Amsterdam is er volop getest; onder andere voor Rijkswaterstaat en de gemeente Hoorn.

Samenwerkingsovereenkomst

Het samenwerken binnen een SOK is gebaseerd op het werken in een bouwteam en zorgt voor veel vertrouwen en transparantie voor beide partijen. Daarnaast is KWS vroegtijdig inhoudelijk betrokken bij nieuwe projecten en kan zo al in een vroeg stadium meedenken over het bestek en de tekeningen, de faseringen en de leefbaarheid en veiligheid. Met elkaar willen we het beste voor de toekomst en voor de stad. De beste kwaliteit krijg je met elkaar. Zo werken we continu aan een prettige en veilige werkcultuur!

‘We werken samen vanuit een vaste projectlocatie en met een open cultuur. Want samenwerken kan niet altijd op afstand. Naast elkaar werken zorgt voor transparantie, geeft inzicht in elkaars werkzaamheden en stimuleert het onderlinge vertrouwen. De gesprekken bij het koffiezetapparaat en de gezamenlijke momenten zijn van onschatbare waarde. Dit doen we om samen naar ons doel te werken: het beste voor de stad.’

Marco Leenstra, Projectleider KWS