Zoeken

Elektrische veegwagen getest op duurzame projecten in Utrecht

Eén van de eerste elektrische veegwagens van Nederland van onze vaste partner Appeldoorn is vandaag getest op twee projecten van KWS in Utrecht. De veegwagen heeft voor het onderhoudscontract in de gemeente Utrecht werk verricht achter de frees bij het repareren van vorstschade. Daarna is de veegwagen op de N403 in Loenersloot ingezet om overtollig zand te vegen bij straatwerk. Deze opdracht is onderdeel van het bouwteam provincie Utrecht (West).

20210218 Elektrische veeg-zuig auto Onderhoud Provincie Utrecht N402 011-013.jpg

Samenwerken in verduurzaming

De inzet van elektrisch materieel sluit goed aan bij de duurzaamheidsmissie van KWS: 100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit. In die duurzaamheidsmissie is ketensamenwerking van groot belang voor KWS. De inzet van deze elektrische veegwagen van onze partner Appeldoorn is dan ook een mooi voorbeeld van hoe wij samen met onze partners investeren in duurzame oplossingen. Daarnaast past de inzet van deze elektrische veegwagen goed bij de duurzaamheidsdoelstellingen en – ambities die voor beide contracten en opdrachtgevers van groot belang zijn.

De elektrische veegwagen bespaart op jaarbasis een CO2-uitstoot van ruim 48 ton ten opzichte van de dieselvariant, is een stuk stiller én is binnen ongeveer vier uur volledig opgeladen. De tests worden de komende periode geëvalueerd en op basis daarvan wordt besloten hoe KWS de veegwagen in de toekomst gaat inzetten.