Zoeken

De Bliksemsnelle baan van KWS genomineerd voor Het Fietspad van de Toekomst in Utrecht

Onder de titel ‘Bliksemsnelle baan’ schreef KWS zich voor de prijsvraag van de provincie Utrecht in. De vraag: ‘Fiets(pad) innovaties gezocht. Hoe maken we fietsen nog aantrekkelijker?’ Op de bestaande fietsroute tussen Utrecht en Wageningen wil de provincie innovaties testen voor Het Fietspad van de Toekomst. Deze experimenteerruimte wordt onder andere ingevuld met de prijsvraag waar KWS aan meedoet. Van 2 tot en met 4 maart pitchen de 10 genomineerden hun idee voor de jury. Op 9 maart volgt de prijsuitreiking.

KWS Het Fietspad van de Toekomst - Geert Gratama.jpg
KWS Het Fietspad van de Toekomst - Geert Gratama.jpg
Illustratie: © Geert Gratama

Voor de snelle forens én recreatieve fietser

Ruimte bieden voor alle soorten fietsers door het beter benutten van bestaande fietspaden. Dat is het idee achter de Bliksemsnelle baan van KWS. Met minimale ingrepen en behoud van wat er is, creëren we ruimte voor de snelle forens én een veilige en comfortabele route voor de recreatieve fietser. Of je nu op de speed pedelec, e-bike of bakfiets onderweg bent. Snel uitvoerbaar, voordelig en breed toepasbaar. Met de vergevingsgezinde berm vergroten we de effectieve ruimte en de veiligheid. Zo stimuleert KWS met deze oplossing het fietsgebruik en -plezier voor iedereen.

De verkiezing

Vorige week woensdag ging de publieksstemming voor particulieren van start. Vandaag zijn de genomineerde bedrijven én particuliere inzending bekend gemaakt, wiens idee werkelijkheid kunnen worden. Naast de geldprijzen voor particulieren én de publieksprijs voor de meeste stemmen, maken bedrijven (waaronder KWS) via deze prijsvraag kans op €50.000,- ontwikkelbudget. Daarbij kreeg ook één particulier duo de wildcard én mogen met hun inzending meedoen met de bedrijven prijsvraag. Zo maken negen innovaties van bedrijven en één particulier idee kans om uitgevoerd te worden op het Fietspad van de Toekomst.