Zoeken

Gunning bouwteam ‘Herinrichting De Entree West’ definitief!

De gunning van Bouwteam Herinrichting De Entree West is officieel binnen. De locatie van dit project is bekend terrein voor KWS. Momenteel zijn we een aantal meter verderop in uitvoering op het project Nieuwezijds Voorburgwal Noord. De werkgebieden van beide projecten liggen in hartje Amsterdam, sluiten fysiek op elkaar aan én hebben grotendeels dezelfde belanghebbenden. Door deze overeenkomsten en de eerder opgedane ervaring kunnen we, samen met opdrachtgever gemeente Amsterdam, een vliegende start maken.

20230224 Amsterdam CS plein Prins Hendrikkade 0 meting 013-021.jpg

Team Amsterdam

Het team van de project Nieuwezijds Voorburgwal Noord heeft meer dan 50 jaar werkervaring in Amsterdam. Dit team zal ook betrokken zijn bij het bouwteam van De Entree West. KWS werkt de komende periode in samenwerking met de gemeente Amsterdam aan een uitvoeringsontwerp, planning en het BLVC-plan voor De Entree West.

Samen met de gemeente Amsterdam gaan we op zoek naar oplossingen voor de vermindering van transport. Ook gaan we kijken hoe we het project zo duurzaam mogelijk kunnen uitvoeren en welke circulaire oplossingen we kunnen toepassen.

De Entree

De ‘Entree West’ is onderdeel van de vernieuwing van de centrumzijde van Amsterdam Centraal. In 2018 is er gestart met de uitvoering van De Entree. De uitvoering van De Entree West start naar verwachting rond de zomer van 2023 en zal medio zomer 2024 klaar zijn.”