Zoeken

IJsselmondse Knoop feestelijk geopend na succesvolle reconstructie

Afgelopen weekend vond de officiële opening van de IJsselmondse Knoop plaats. Na bijna twee jaar van hard werken en toewijding is het vernieuwde verkeersknooppunt geopend en zijn de fietsonderdoorgangen op zaterdag 1 juli weer opengesteld voor het publiek. Met een druk op de knop werd het startsein gegeven voor een nieuw hoofdstuk in de infrastructuur van Rotterdam, Ridderkerk en Barendrecht.

IJssekmondse knoop_Opening_Leontien van Moorsel.jpg

Reconstructiewerkzaamheden

De IJsselmondse Knoop is de ontsluiting van het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard, onderdeel van Dutch Fresh Port, op de snelweg A15. Bij de reconstructie van de IJsselmondse Knoop heeft KWS, in samenwerking met VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort (VHB) en Vialis, de Verbindingsweg aangesloten op de kruising met de Dierensteinweg en de IJsselmondse Randweg. De Verenambachtseweg heeft een nieuwe kruising met de Verbindingsweg. De reconstructie omvatte daarnaast de aanleg van nieuwe fietsonderdoorgangen, waardoor fietsverkeer niet meer kruist met het wegverkeer maar er onderdoor gaat.

“Door de diversiteit aan belangen van de betrokken partijen was het een mooie uitdaging om de gulden middenweg te vinden. Daar zijn wij wat mij betreft in geslaagd.”

Rico Sanders, projectleider

Festivalproporties

Tijdens de opening werden bezoekers getrakteerd op een gezellige streetfair met verschillende activiteiten. Daarnaast konden bezoekers vanuit het reuzenrad een prachtig uitzicht krijgen op de vernieuwde IJsselmondse Knoop en de omliggende omgeving. De officiële opening van het knooppunt werd feestelijk ingeluid door verschillende vertegenwoordigers van de gemeenten Barendrecht en Ridderkerk.

IJssekmondse knoop_Opening_Leontien van Moorsel.jpg
De IJsselmondse knoop werd feestelijk geopend door oud Olympisch kampioen Leontien van Moorsel