Zoeken

In één lijn doorfietsen van Haarlem naar Amsterdam

KWS is gestart met de werkzaamheden aan het tweede deel van de doorfietsroute F200 tussen Haarlem, Halfweg en Amsterdam. Dit is het fietspad langs de Haarlemmerstraatweg tussen de Weerenbrug en de Zoete Inval.

20230511 Ingebruikname Vögele 1900-5 (Stage5) Haarlemmerliede asfaltspreider 001-012b.jpg

In dit deel wordt het fietspad geheel opgeknapt en waar mogelijk verbreed. Ook wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de Haarlemmerstraatweg op dit tracé verkeersveiliger te maken door deze te versmallen en meerdere drempels aan te brengen.

De asfaltspreider V1900-5

11 mei is de Haarlemmerstraatweg Halfweg ter hoogte van Zoete Inval geasfalteerd. Een primeur voor onze nieuwe asfaltspreider V1900-5, die gister haar eerste draaidag had. Deze machine, met de schoonste motor op de markt, heeft de best beschikbare techniek met zeer veel opties om kwalitatief hoogwaardig werk te kunnen leveren.

Volgende stap op de doorfietsroute

Vanaf 15 mei start KWS met fase 2 van het werk. Het gaat hier om de Schalkwijkpolderweg tot de onderdoorgang met de A9. Hier verwijderen we het asfalt, verbreden we de weg, maken we de fundering en leggen we vervolgens nieuw asfalt neer.

Daarnaast vervangen we de drie grote duikers en een waterleiding onder de viaducten van de A9. Een duiker is een betonnen buis onder de weg die verschillende sloten met elkaar verbindt.

Tot en met september is KWS gefaseerd bezig aan deel twee van de fietsroute. Tegelijkertijd worden de voorbereidingen al getroffen voor deel drie: Het herinrichten van de kruising Weerenbrug.

Doorfietsen tussen Haarlem en Amsterdam

KWS legt in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer de F200 aan. Dat is het fietspad tussen Haarlem, Halfweg en Amsterdam. Het wordt een langgerekte fietsroute. Het werk aan het eerste deel van deze fietsroute is afgerond, dat begon in Amsterdam en eindigde in Halfweg. Het andere deel wordt nu aangepakt. Vanaf september 2023 kan de fietser in één lange lijn doorfietsen van Haarlem naar Amsterdam.