Zoeken

KWS creëert kansen en investeert in duurzame inzetbaarheid

Bij KWS zijn we trots op onze pioniersrol op het gebied van social return, wat recent weer bevestigd werd tijdens een inspirerend evenement over groeituinen, georganiseerd door Rijkswaterstaat (RWS).

KWS Leiden.jpeg

Het is geweldig om opdrachtgevers, opdrachtnemers en sociale ondernemingen samen te brengen en kansen te creëren voor werkzoekenden en zij-instromers bij KWS en andere bedrijven binnen VolkerWessels. RWS heeft het voortouw genomen door in elke arbeidsmarktregio een contactpersoon aan te stellen, waardoor we direct in contact kunnen komen met lokale sociale ondernemingen. Dit stelt ons in staat om ons partnernetwerk uit te breiden en steeds weer nieuwe ondernemingen te ontdekken die perfect aansluiten bij onze projecten.

"Het stelt ons in staat om nauwer samen te werken en onze krachten te bundelen. Samen kunnen we werkzoekenden en zij-instromers duurzame kansen bieden."

Annette Pasveer, directeur VolkerWessels Inclusief

Onze toewijding aan duurzaamheid en inclusie

Bij KWS zetten we ons niet alleen in voor duurzame oplossingen, maar ook voor een duurzame inzetbaarheid van medewerkers. We streven ernaar om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt permanent buiten de scope van sociale dienstverlening te houden en weer een aantrekkelijk toekomst perspectief te geven.
We zetten ons niet alleen in voor duurzame -technische - oplossingen in onze leefomgeving maar ook voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Wij vinden het van belang om sociale impact te maken en investeren hier fors in, buiten de eisen van opdrachtgevers.


Dit geldt voor het hele VolkerWessels concern van zo’n 130 bedrijven. We meten onze impact en rapporteren hierover. Het is ons streven om in 2025 een sociale bijdrage te leveren van 1,9%; dat betekent dat een gewogen percentage van 1,9% van onze totale FTE een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt heeft. We handelen hierbij in de geest van de PSO-certificering.

Een leerlijn voor duurzame kansen

Om social return op een structurele en effectieve manier te integreren, hebben we bij VolkerWessels een doorlopende 'leerlijn' opgezet. Deze leerlijn ondersteunt mensen bij het beklimmen van de participatieladder, waarbij instroom en uitstroom op elk niveau mogelijk is. Dit doen we onder andere met ons interne werk-leerbedrijf VolkerWessels Inclusief. Inmiddels zijn er bij KWS op diverse onderdelen medewerkers via VolkerWessels Inclusief in opleiding en bouwen we samen aan de nieuwe vakkrachten van de toekomst.