Zoeken

KWS en Thunderbuild verlengen ALIS en intensiveren samenwerking met www.afvalmelding.nl

Op 19 mei 2016 heeft KWS de samenwerking met ICT-partner Thunderbuild op het gebied van asfaltlogistiek met twee jaar verlengd. Na de introductie in 2014, heeft het Asfalt Logistiek Informatie Systeem (ALIS) in 2015 binnen de asfaltploegen van KWS, Gebr. van Kessel en Bruil Infra/Verhoeve Infra een vaste plek in het proces ingenomen. Het logistieke systeem geeft de asfaltploegen, de transportplanning, de productielocaties en de uitvoering inzicht en overzicht in de werklocaties, de voertuigbewegingen, rij- en wachttijden en voortgang van het werk. Dit inzicht moet resulteren in een efficiënter proces met minder faalkosten, zoals stilstand en wachturen en een structureel betere kwaliteit van het eindproduct.

ALIS en Afvalmelding 2.jpg

Rolf Mars, directeur KWS: ‘ALIS geeft ons niet alleen inzicht in het primaire proces van KWS, we zien ook dat door dit overzicht medewerkers nu zelf real-time afwegingen maken waar het gaat om het organiseren van hun werk en de kwaliteit van ons asfalt’.

 

De focus van de toekomstige samenwerking ligt op het creëren van rapportages en dashboards ten behoeve van het verkrijgen van managementinformatie. Op basis hiervan kan het asfaltverwerkingsproces structureel verbeterd worden.

Gelijktijdig is de samenwerking tussen KWS en Thunderbuild geïntensiveerd door het ondertekenen van het contract voor www.afvalmelding.nl. Afvalmelding is gericht op de digitale registratie van vervoersdocumenten van bouw- en afvalstoffen en grondstromen. De begeleidingsbrieven worden op een geautomatiseerde wijze aangemaakt, verwerkt en opgeslagen. Hierdoor behoort een papieren begeleidingsbrief en handmatige administratie voor het vervoer van bouw- en afvalstoffen, zoals grond en freesasfalt, binnenkort tot het verleden.

 

Met deze twee overeenkomsten spreken beide partijen het vertrouwen uit om ALIS en Afvalmelding gezamenlijk verder te ontwikkelen en bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Meer informatie

Ron den Dulk, Hoofd Centrale Ondersteuning Asfalt (COA)
+31(0)347357300
rdendulk@kws.nl