Zoeken

KWS gaat turborotonde en fietsbruggen bouwen in 's-Hertogenbosch

KWS Infra Roosendaal-Sas van Gent gaat twee fietsbruggen en een turborotonde bouwen aan de Postweg-Heunweg in 's-Hertogenbosch. Dat is de uitkomst van de aanbestedingsprocedure, waarbij het plan van KWS als best werd beoordeeld. Met name de inzet op beeldkwaliteit en de manier waarop dit integraal onderdeel van het project is, werden hoog gewaardeerd. Eind 2021 zullen beide fietsbruggen gereed zijn.

Knipsel.JPG
foto_postweg-915x518.jpg

Snel en veilig

De fietsbruggen worden onderdeel van de belangrijkste fietsroute tussen 's-Hertogenbosch en Vught. Op de huidige rotonde kruisen auto- en fietsverkeer elkaar nu nog gelijkvloers, waardoor de situatie onvoldoende veilig is voor fietsers. De bouw van twee fietsbruggen zorgt voor een volledige scheiding tussen het gemotoriseerd verkeer en de fietsers. Hierdoor onstaat met name voor de fietsers een veiligere verkeerssituatie.

Turborotonde

Met de aanleg van de turborotonde zal ook de doorstroming van het autoverkeer verbeteren. De vernieuwde rotonde krijgt vanuit de Randweg een extra rijstrook richting Bossche stad. Zo zorgen we er tevens voor dat ook het gemotoriseerde verkeer sneller én veiliger gebruik kan maken van rotonde.

Planning

Na de zomervakantie wordt gestart met het bouwrijp maken van het terrein. De eerste fietsbrug is in de zomer van 2021 klaar en in het laatste kwartaal van 2021 zullen beide fietsbruggen gereed zijn.

Knipsel2.JPG