Zoeken

KWS gaat voor volledig elektrisch leasewagenpark in 2025

Deze week presenteerde VolkerWessels de aangescherpte duurzaamheidsstrategie met als doel emissievrij in 2030! Als onderdeel van VolkerWessels draagt KWS bij aan deze ambitie en het gezamenlijke doel om duurzaam te ondernemen in de sector.

WhatsApp Image 2022-03-31 at 10.33.39.png

Door in te zetten op slimme en gerichte maatregelen halen we op eigen kracht een CO2-reductie van meer dan 70% in 2030. Dat doen wij niet alleen door te investeren in duurzaam materiaal en materieel, maar ook door bijvoorbeeld de elektrificatie van ons wagenpark. Zo bieden we aan ons personeel vanaf deze maand alleen nog maar elektrische leaseauto’s aan!

Elektrisch wagenpark 2025_.png

Door ons wagenpark te elektrificeren verminderen we onze CO2-uitstoot aanzienlijk. Zo ontving onze voorman GWW Suleyman Baykara afgelopen maand zijn nieuwe elektrische Renault Kangoo Express Z.E.. Door de inzet van één elektrische auto besparen wij al snel een uitstoot van1810 kg CO2 per jaar! En daar blijft het niet bij. Dit is een start richting ons doel: een volledig elektrisch leasewagenpark in 2025.

Gedeelde verantwoordelijkheid

Maar volledig uitstootvrij in 2030 kunnen wij niet alleen. We zoeken daarom intensief de samenwerking op met onze opdrachtgevers, regelgevers, de toeleveringsketen, kennisinstellingen en andere partners. Zo zorgen wij er samen voor dat er over acht jaar geen uitstoot meer is van schadelijke broeikasgassen in onze projecten én in onze bedrijfsvoering. KWS is onder andere gecertificeerd op de CO2-prestatieladder en hecht veel waarde aan het structureel verlagen van zijn footprint. Samen emissievrij in 2030!