Zoeken

KWS Infra Eindhoven start onderhoudswerkzaamheden provincie Limburg

Afgelopen weekend is KWS Infra Eindhoven gestart met de asfaltonderhoudswerkzaamheden aan de provinciale weg N276 in Sittard en de N295 in Venlo. De werkzaamheden zijn het startschot voor een serie onderhoudswerkzaamheden in de provincie Limburg.

WhatsApp Image 2022-05-09 at 9.03.03 AM.jpeg

De werkzaamheden omvatten levensverlengend onderhoud waaronder het vervangen van diverse asfaltlagen van verschillende wegvlakken binnen de provincie. Het project, met een beoogde omzet van 8 miljoen dit jaar, verwacht in 2022 een totaal van 35.000 ton asfalt aan te brengen op verschillende wegvlakken verspreid over de provincie. Het project is afgelopen weekend zijn tweede jaar in gegaan met de mogelijkheid op een verlenging van maximaal twee jaar.

Duurzaam

Onderdeel van het plan van aanpak is de visie op duurzaamheid. Yuri Dzon, bedrijfsleider KWS Infra Eindhoven: “Op verschillende locaties passen wij horizontale recycling toe, wat inhoudt dat we de bestaande deklaag frezen en hergebruiken in de nieuwe deklagen voor dezelfde opdrachtgever. Daarnaast kijkt KWS samen met de provincie Limburg om de processen verder te verduurzamen door het gebruik van innovatieve asfaltmengsels.”