Zoeken

KWS Infra Rotterdam draagt bij aan duurzamer betongebruik Groene Hart

Duurzaamheid en circulaire economie staan bij KWS hoog op de agenda. Daarom is KWS Infra Rotterdam een van de medeondertekenaars van het convenant ‘Groene Hart gaat voor duurzaam beton’, dat op dinsdag 30 oktober werd ondertekend.

Betonconvenant KWS Infra Rotterdam.jpeg
Betonconvenant KWS Infra Rotterdam.jpeg

Sluiten van de betonketen

Samen met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Waddinxveen gaan bedrijven, actief in het Groene Hart, beton duurzamer inkopen, verwerken en recyclen. Door hergebruik van het beton en het circulair maken van de keten wordt bespaard op de winning van zand en grind, en wordt ook de CO₂-uitstoot aanzienlijk vermindert.

 

De partijen die het convenant tekenen willen de betonketen sluiten en er op die manier voor zorgen dat afval juist grondstof wordt. Zo willen zij starten met minimaal 15% van het vrijkomende beton te verwerken in nieuw beton, zoals straatstenen en tegels. Sowieso streven zij per direct naar 100% hergebruik van het vrijkomende beton in nieuw beton. Het uiteindelijke doel is een CO2-reductie te bereiken van 30 procent in 2021.

 

Naast KWS Infra Rotterdam ondertekende de volgende partijen het convenant ‘ Groene Hart gaat voor duurzaam beton’: gemeente Alphen aan den Rijn, Gouda en Waddinxveen, Betonmortel Centrale Koudekerk (BCK), Goudse Betonmortel Centrale (GBC), Aannemingsbedrijf Van der Meer, MBI beton, Rewinn, Aannemingsbedrijf Gebr. Schouls, Struyk Verwo Infra, Betonindustrie De Hamer, Theo Pouw groep en Vlasman.