Zoeken

KWS investeert verder in duurzame oplossingen: de groene keet en het Solar Frame

KWS zet een volgende, belangrijke stap in verduurzaming op de bouwplaats. De standaard schaftketen maken ruimte voor volledig zelfvoorzienende, elektrische versies en met het Solar Frame wekken we lokaal energie op en leveren we groene energie terug.

groene keet.jpg

In navolging van onze eerste hybride bouwkeet, heeft KWS onlangs drie volledig elektrische schaftketen aangeschaft. Deze elektrische keten zijn voorzien van zonnepanelen en accu’s. Door leverancier De Groene Aggregaat is de traditionele keet nu zelfvoorzienend en duurzaam gemaakt.

WhatsApp Image 2022-02-11 at 12.30.23.jpeg

Wat zijn de voordelen van deze groene keet?

Per jaar levert één groene keet een CO2-besparing van ongeveer 1691 kg op. Dit staat gelijk aan de CO2-opname van 169 bomen of aan 9347 kilometer autorijden. Maar er is meer dan dat. De keet:

  • reduceert geluid en trillingen in tegendeel tot het gebruik van een aggragaat;
  • is kostenbesparend;
  • voorziet in eigen stroombehoefte;
  • is CO2-neutraal;
  • zorgt voor bewustzijn onder medewerkers en gebruikers.
groene keet.jpg

Solar Frame

Naast de elektrische keten werkt KWS sinds kort ook met een zogenaamd Solar Frame. Dit frame met zonnepanelen is net zo groot als een twintig voet grote zeecontainer en kan met twistlocks op elke container worden bevestigd. Op deze manier kunnen we lokaal stroom opwekken en terugleveren. Zo maken we naast het verduurzamen van onze eigen producten ook weer een stap in het verduurzamen van de bouwplaats. Bijkomend voordeel is de hoge opbrengst per unit en tegelijkertijd zijn de kosten per kWh laag. Daarnaast kunnen we de Solar Frames aan elkaar koppelen en daarmee uitbreiden.

Met de in totaal vier elektrische schaftketen en het Solar Frame gaat KWS weer een stap verder in verduurzaming. Met als uiteindelijke doel: 100% circulaire infrastructuur in 2040. KWS is onder andere gecertificeerd op de CO2-prestatieladder en hecht veel waarde aan het structureel verlagen van zijn footprint.