Zoeken

KWS legt circulair asfalt aan op Rotterdam The Hague airport

KWS is deze week aan de slag gegaan met het aanbrengen van circulair asfalt op de kilometerslange taxibaan Victor van Rotterdam The Hague airport (RTHA). Vanaf maandagochtend is het vliegveld voor zeven dagen gesloten en wordt er hard gewerkt aan een uitgebreide onderhoudsbeurt.

Vliegveld Rotterdam.jpg

Bij de aanleg van het asfalt richten KWS en opdrachtgever RTHA zich op het hergebruik van materialen en het toepassen van duurzame materialen en productieprocessen. Directeur KWS Infra Rotterdam-Zwijndrecht Pieter Ahsman daarover: “Het gebruikte asfalt is heel circulair. In zowel de onder- als bovenlagen maken we gebruik van gerecycled asfalt. We gebruiken lokaal hergebruikt asfalt en asfalt uit ons depot. Verder gebruiken we biogas brandstof om het asfalt te verwarmen.”

Tijd voor een opknapbeurt

Volgens het 65 jaar oude vliegveld is de taxibaan hard toe aan een opknapbeurt. Het laatste, grote onderhoud dateert al van eind jaren negentig. Het onderhoud is nodig om de veiligheid voor het taxiënd vliegverkeer te kunnen blijven garanderen. Op dit moment kent het asfalt teveel scheuren en gaten. De taxibaan krijgt volledig nieuw asfalt om dit op te lossen. De twee intersecties aan beide uiteinden van de taxibaan worden ook verbreed en voorzien van nieuw asfalt. Naast het vernieuwen van de fundatie en het asfalt brengen we nieuwe markering en nieuwe randgoten aan en vervangen we de bekabeling van de baanverlichting. Ook komt er nieuwe LED-verlichting en nieuwe baanborden.

Impact werkzaamheden

Alleen de politie- en traumahelikopters kunnen tijdens de 7-daagse sluiting gebruik maken van het vliegveld. Al het andere verkeer kan tijdens de 7-daagse sluiting geen gebruik maken van de kilometerslange taxibaan Victor en daarmee niet van de enige start- en landingsbaan. Vliegverkeer wordt omgeleid naar Schiphol en Eindhoven Airport. Ook op andere plekken op de luchthaven vinden werkzaamheden plaats. Het vliegveld gebruikt deze kans nu er in deze 7-daagse sluiting geen passagiers zijn om de terminal een grote schoonmaakbeurt te geven en te werken aan technische installaties. Lees hier meer over dit project.