Zoeken

KWS past meerdere innovaties toe bij bouwrijp maken werkterrein PALLAS-reactor

Het werkterrein op de Energy and Health Campus in Petten, ook wel ‘de Lay-Down Area’ genoemd, wordt door KWS bouwrijp gemaakt. Tevens is KWS verantwoordelijk voor de aanleg van een tijdelijke toegangsweg voor bouwverkeer die aansluit op de N502.

Petten_12-5-2021_-154-_bewerkt-low-res.png

Innovatie

Het terrein waar de nog te bouwen PALLAS-reactor gepland staat, is door het duingebied erg ongelijkmatig verdeeld. Met behulp van twee innovatieve machines, de silent- en quatropilers, kunnen we het terrein geschikt maken als werkterrein. Omdat er in de omgeving veel trillingsgevoelige apparatuur aanwezig is, worden deze machines ingezet omdat deze geen trillingen veroorzaken.

De machines maken geen gebruik van trillingen, maar drukken de damwand de grond in.

Duurzaam

Naast de innovatieve machines zetten wij, daar waar technisch mogelijk en geschikt, elektrisch materieel in. Wat voor dit project betekent dat wij 100% elektrisch handgereedschap en een elektrische minikraan inzetten. Wij laden de accu’s van het materieel op met WattSun Pop-Up Power. Deze draagbare en stapelbare accupakketten maken geen gebruik van een aggregaat en laden op door onze 230 volt aansluiting in onze bouwkeet. Verder rijdt al het niet elektrisch materieel op duurzame HVO20 diesel.

Kernreactoren in Nederland

In Nederland zijn er slechts drie kernreactoren; in Borssele voor energieopwekking, in Delft voor het doen van onderzoeken en in Petten om medische isotopen te maken die gebruikt worden voor bijvoorbeeld de bestrijding van kanker.

 

Meer informatie over het PALLAS-programma is te vinden op www.pallasreactor.com