Zoeken

KWS scoort drie keer maximaal op plan bouwteam Herinrichting De Laat West

Met de officiële ondertekening voor het project 'Herinrichting De Laat West te Alkmaar’ is afgelopen vrijdag de aftrap gegeven voor het bouwteam. KWS Infra Amsterdam-Utrecht kreeg op alle onderdelen: projectbeheersing, beperken omgevingshinder en presentatie casussen, uit het bijbehorende plan als enige inschrijver de maximale score. De komende maanden gaat KWS samen met opdrachtgever Stadswerk072 in een bouwteam het door de gemeenteraad vastgestelde definitieve ontwerp voor De Laat-west uitwerken tot een technisch ontwerp.

20211119 Ondertekenen De Laat bouwteam 002-002.jpg

Stadswerk072 geeft aan dat KWS een heldere visie op het bouwteam heeft, een duidelijke taakverdeling heeft en het team straalt professionaliteit en enthousiasme uit. Het team wekt vertrouwen om gezamenlijk een goede bouwteamsamenwerking aan te gaan.

Klimaatadaptief ontwerp

Gemeente Alkmaar wil het centrum van Alkmaar aantrekkelijk maken om te wonen, werken, winkelen en te verblijven. Een belangrijk deel van het winkelgebied in Alkmaar is de Laat-west. De vele verhardingen en het weinige groen zorgen ervoor dat het hier ’s zomers erg warm is en dat er bij zware buien, zoals afgelopen zomer, wateroverlast ontstaat. Met een herinrichting kunnen we de leefomgeving verbeteren, toekomstbestendig inrichten en de Laat-west aantrekkelijker maken voor bewoners, ondernemers en publiek. Zo houden we bij een herinrichting rekening met hittestress en het afvoeren van water. Belangrijke speerpunten binnen het ontwerp zijn onder andere een groene uitstraling en het verbeteren van de waterhuishouding.

Uitvoering

KWS start maart 2022 met de uitvoering en levert het project naar verwachting oktober 2022 op.