Zoeken

KWS start met werkzaamheden op Schipholweg-Oost in Leiden

KWS is deze week gestart met de werkzaamheden van fase-4a aan de Schipholweg-Oost. De weg die onderdeel is van de ‘duurzaamste kilometer van Nederland’ gaat voor een jaar op de schop. Zo verbeteren we de doorstroming van verkeer en maken we de weg veiliger voor fietsers en voetgangers.

SchipholwegOost

Vanaf 17 juli 2023 zijn de werkzaamheden van fase-4a aan Schipholweg-Oost van start gegaan, nadat in juni werd gestart met de eerste werkzaamheden. Goed nieuws: de weg blijft open voor voetgangers, fietsers, automobilisten en het openbaar vervoer. Toch raadt de gemeente aan om indien mogelijk een alternatieve route te kiezen. Vanwege de werkzaamheden zijn er minder rijstroken beschikbaar, wat kan leiden tot verkeersopstoppingen.

Het is een complexe uitdaging om het gebied vóór 2025 te veranderen in de 'Duurzaamste Kilometer' van Nederland.

Gemeente Leiden

Afsluiting van Parmentierweg

Tussen 25 juli en 25 september zal de Parmentierweg van en naar de Schipholweg afgesloten zijn. Bewoners en bedrijven in de omgeving van de Parmentierweg, Marislaan en Virulypad worden geadviseerd om via de Anthony Fokkerweg of het Schuttersveld naar hun bestemming te rijden. Gedurende deze periode wordt de rijrichting in de Marislaan tijdelijk omgedraaid. Je kunt alle ontwikkelingen op de voet volgen via onze app. Nadat het project is afgerond kun je weer fietsen, wandelen of rijden op een prachtige tweebaansweg met voldoende ruimte voor alle weggebruikers. De weg passen we aan met aandacht voor klimaatbestendigheid, groen en duurzaamheid in Leiden.

Duurzaamste kilometer

De Duurzaamste Kilometer van Nederland is een project binnen de gemeente Leiden. De ambitie is om het gebied rondom het station van Leiden en de Schipholweg, tot de meest duurzame kilometer van Nederland om te vormen. Het is een complexe uitdaging om het gebied – waar dagelijks meer dan 70.000 mensen gebruik van maken – vóór 2025 te veranderen in de Duurzaamste Kilometer van Nederland. Waarom? Voor een gezonde leefomgeving.